Wortel Broccoli Kroketjes

Gepubliceerd op 12 maart 2021 om 10:07

Over dit recept...

Kun jij ook wel wat extra groenten eten maar weet je niet hoe je dit creatief aanpakt? Of wil je gewoon lekker en gezond snacken?

Zoek niet verder! Met dit recept zet je zelfs de grootste groente nee knikker aan het eten. 

Deze wortel broccoli kroketjes zijn zo ontzettend lekker dat je niet kunt stoppen. Maak er een yoghurt dip bij and you’re set.

Ze zijn trouwens ook heerlijk als lunch met een frisse salade erbij. Nog meer groenten!

Wat heb je nodig?

Ingrediënten

  • 2 grote wortels
  • 1 krop broccoli
  • 70 gram paneermeel of panko
  • 50 gram amandelmeel
  • 115 gram geraspte kaas (naar wens)
  • 2 eieren
  • 1,5 theelepel zout
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel komijn poeder
  • Een snufje cayennepeper

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht stand.

  2. Was en snij de groenten grof en kook ze gaar met een snuf zout.

  3. Wanneer de groenten gaar zijn maal je ze in een keukenmachine fijn.

  4. Verplaats het dan naar een grote kom en voeg alle andere ingrediënten toe.

  5. Meng goed met de hand of een spatel.

  6. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.

  7. Rol balletjes van het mengsel en maak ze daarna langwerpig.

  8. Leg ze naast elkaar op de bakplaat en zet in de oven.

  9. Bak de kroketjes in ongeveer 25 minuten tot ze een mooi goudbruin kleurtje hebben.

  10. Haal ze uit de oven en laat ze een beetje afkoelen.

     

De kroketjes zijn klaar.


Serveer ze met een gezonde dip en smullen maar!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.