Krokante Pittige Kikkererwten

Gepubliceerd op 20 november 2019 om 09:39

Over dit recept...

Deze heerlijke knapperige gekruide kikkererwten gaan er bij ons thuis goed in. Je hapt ze lekker weg als snack op zichzelf, maar ze zijn ook heerlijk in een salade of in de soep. Je kunt ze eigenlijk met allerlei kruiden maken, aansluitend op wat je zelf lekker vindt.
En daarbij, een kind kan de was doen, in een handomdraai heb je deze klaar.
Dit heb je nodig….

 

Ingrediënten

  • 2 blikjes kikkererwten (elk 400 gr)
  • 2 tbsp olijfolie
  • 1 tsp gerookte paprika
  • 1 tsp knoflookpoeder
  • ½ tsp zout

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Spoel de kikkererwten af en laat ze volledig uitlekken in een vergiet. Dep ze daarna helemaal droog met een theedoek.
  3. In een kom doe je de kikkererwten en meng je deze goed met de olijfolie. De kruiden voegen we op een later punt toe omdat ze anders verbranden.
  4. Strooi de kikkererwten uit over een bakplaat en zet de bakplaat in de oven.
  5. Bak de kikkererwten goudbruin in ongeveer 25 minuten.
  6. Haal de kikkererwten uit de oven en strooi er alle kruiden overheen. Goed omscheppen zodat de kruiden zich goed verspreiden.
  7. Zet de bakplaat weer terug in de oven en bak de kikkererwten nu ongeveer 10 minuten. Ze worden nu heel knapperig.
  8. Haal ze weer uit de oven en laat ze even afkoelen.

 

Je kunt ze opeten nu ze nog een beetje warm zijn of je laat ze volledig afkoelen en voegt ze bijvoorbeeld toe aan een salade. Wij eten ze graag zo uit het vuistje als hartige snack tussendoor.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.