Homemade Hummus

Gepubliceerd op 22 oktober 2019 om 09:59

Over dit recept...

Het grappige is dat ik gek op hummus ben, maar dat dit zeker niet altijd zo geweest is. Zoals met veel dingen leer je bepaalde smaken met de jaren waarderen. Zo ook met dit basisrecept voor een naturel hummus. Je kunt het op veel manieren gebruiken. Traditioneel wordt het met pitabrood geserveerd maar ik smeer het ook in mijn wraps of dip er graag een komkommertje en een tomaatje in.

En zo maak je deze hummus….

 

Ingrediënten

  • 845 gram kikkererwten (uitgelekt)
  • 120 ml water
  • 160 ml tahini
  • 120 ml citroensap (versgeperst)
  • 2 knoflookteentjes (geperst)
  • 1 ½ tsp zout
  • 2 tsp komijnpoeder
  • Een snuf cayennepeper
  • 120 ml olijfolie + 1 eetlepel
  • Een paar takjes peterselie (fijngesneden)

 

Bereiding

  1. In een keukenmachine vermaal je de kikkererwten met het water. Hou 1 eetlepel kikkererwten apart ter decoratie aan het eind.
  2. Wanneer de kikkererwten helemaal fijngemalen zijn voeg je de tahini, het citroensap, de knoflook, het zout, en de komijn toe. Meng dit opnieuw in de keukenmachine.
  3. Terwijl de keukenmachine nog draait giet je er langzaam de olijfolie bij via het buisje dat in de deksel verwerkt zit. Mix nog even door tot alles opgenomen is.
  4. Als het goed is heb je nu een mooie gladde pasta. Mocht je het nog te dik vinden kun je wat water of olijfolie toevoegen.
  5. Schep de hummus over in een mooi kommetje, of schaal. Maak er met een lepeltje een draaiende beweging is. Je krijgt dan een soort spiraal.
  6. Druppel hier de extra lepel olijfolie overheen en strooi er de apart gehouden kikkererwten overheen. Doe hetzelfde met de peterselie.  

 

En Voila…

 

Je hebt nu een heerlijke zelfgemaakte hummus, eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.