Tonijn Zoete Aardappel Koekjes

Gepubliceerd op 3 september 2019 om 08:00

Over dit recept...

Deze hartige snack is bij ons thuis eigenlijk ontstaan uit een moment van lekkere trek. Eigenlijk ben ik gewoon op zoek gegaan naar wat ik nog in huis had en daarnaast wilde ik het ook niet al te ongezond maken. Zodoende kwam ik op dit recept. Met als resultaat een hartig koekje dat op elk moment van de dag lekker is als snack, lunch, of bijgerecht tijdens het avondeten.


Zo heb ik ze gemaakt.

 

Ingrediënten

  • ½ gele paprika in kleine blokjes

  • ½ rode paprika in kleine blokjes

  • Handjevol tuinerwtjes

  • Handjevol maiskorrels

  • Bosje peterselie

  • 300 gram tonijn uit blik

  • 450 gram zoete aardappel gekookt

  • Knoflookpoeder

  • Paprikapoeder

  • Snufje cayennepeper

  • Snufje zout

  • 2 eieren

  • Scheutje olijfolie

 

Bereiding

  1. Laat de tonijn goed uitlekken en pluis deze dan met een vork in een grote kom.
  2. Voeg het zout, de knoflookpoeder, en het snufje cayennepeper toe en meng alles goed.
  3. Doe er de gesneden paprika’s, de mais, en de tuinerwten bij. Snij ook de peterselie fijn en meng opnieuw.
  4. Prak de zoete aardappel in een aparte kom en voeg dit ook bij de tonijn.
  5. Als laatste voeg je ook de twee eieren erbij en roer deze door de tonijn en de zoete aardappel.
  6. Maak met je handen bolletjes van het mengsel en druk deze een beetje plat. Je krijgt dan een soort hamburgertjes. Je kunt zelf de maat bepalen.
  7. In een hapjespan verhit je de olijfolie. Leg dan de koekjes in de pan. Je kunt er meerdere tegelijk in leggen, zorg er wel voor dat er wat ruimte tussen zit. Draai de koekjes af en toe om zodat beide kanten mooi bruinen.
  8. Leg de koekjes op een bord met keukenpapier zodat het teveel aan olie geabsorbeerd wordt. Laat ze even afkoelen zodat ze ook wat kunnen opstijven.


Serveer de koekjes met een frisse yoghurt dip, of een salade.


Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Tereza Barreto
een jaar geleden

Ze zijn heerlijk!!!