Samosa's met Zoete Aardappel en kip

Gepubliceerd op 20 augustus 2019 om 08:00

Over dit recept...

Samosa's zijn wat mij betreft altijd een goed idee. Ze zijn er in alle soorten en maten. In dit recept heb ik gekozen voor een kruidige zoete aardappel vulling met curry kip en groenten. Super lekker deze hartige snack.

 

Ingrediënten

  • 450 gram zoete aardappel

  • 50 gram tuinerwten

  • ½ sjalot fijngesneden

  • Peterselie

  • Snuf zout

  • 1 tsp Garam Massala kruiden

  • Kipfilet in kleine stukjes gesneden (gebakken)

  • Snuf knoflookpoeder

  • Snuf cayennepeper

  • Halve wortel

  • Pakje deegvellen voor hartige taarten

  • 1 losgeklopt ei

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Kook de zoete aardappel en de wortel gaar.

  3. Bak de kipfilet gekruid met zout en knoflookpoeder mooi goudbruin

  4. Neem een kom en stamp de wortel en zoete aardappel. Grof gestampt zodat er nog stukjes zijn. 

  5. Kruid dit met de Garam Massala en de cayennepeper, en doe er ook de gesnipperde ui en de peterselie bij. Mix dit voorzichtig.

  6. Als laatste doe je er ook de kipfilet en de tuinerwten bij en schep het geheel nogmaals voorzichtig om. Laat dit even rusten.

  7. In de tussentijd laat je de deegvellen ontdooien. Ik wilde wat kleinere samosa’s dus ik heb de vellen diagonaal gehalveerd. Je krijgt dan driehoekjes.

  8. Leg op elk vel een schepje vulling en bestrijk de randjes met een beetje water.

  9. Vouw de vellen dicht en druk de randjes goed aan. Om ze extra goed te sluiten druk ik de randjes met een vork voorzichtig in.

  10. Leg de samosa’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het eimengsel. Dit doe ik met een bakkerskwast. Dit zorgt ervoor dat de samosa’s een mooie goudbruine kleur krijgen en bovendien gaan glanzen.

  11. Bak de samosa’s in ongeveer 20 minuten af (boven en onder warmte). Als de samosa’s goudbruin zijn, zijn ze klaar.

     

    Tijd om te genieten van deze heerlijke snack!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.