Amandel bosbessen koekjes

Gepubliceerd op 24 december 2020 om 13:30

Over dit recept...

Omdat koekjes bakken altijd een goed idee is!
Thuis kunnen we er wat van. De kinderen zijn dol op koekjes eten, maar bakken vinden ze nog veel leuker. Ook dit koekje voor de feestdagen is populair.

Wij doen ze in leuke zakjes en delen ze uit aan onze naasten. Een super leuk en feestelijk cadeautje. 

Wat je hiervoor nodig hebt? Een dosis geduld en de volgende ingrediënten...

 

Ingrediënten

  • 240 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 heel ei
  • 1 eidooier
  • 2 theelepels amandel extract (maatschepje)
  • 180 gram bloem
  • 240 gram amandelmeel
  • 1/2 theelepel zout (maatschepje)
  • 1/4 theelepel bakpoeder (maatschepje)
  • Bosbessenjam van goede kwaliteit (of andere jam naar wens)
  • Poedersuiker ter decoratie

 

Wat heb je nog meer nodig:

  • Bakpapier
  • Deegroller
  • Koekjes uitstekers (groot en klein)
  • Kleine zeef

Bereidingswijze

  1. In een mixer klop je de boter tot een bleke crème.
  2. Voeg de poedersuiker in 3 delen voorzichtig toe en mix op lage stand door de boter. Anders stuift de poedersuiker alle kanten op. 
  3. Voeg dan het ei, de eidooier, en de amandel extract toe en mix tot een glad beslag.
  4. In een aparte kom meng je de bloem, het bakpoeder, de amandelmeel, en het zout met elkaar.
  5. Voeg dit lepel voor lepel toe aan het botermengsel en meng weer op lage stand tot een zacht en plakkerig deeg.
  6. Verdeel het deeg in twee delen en leg beide delen op een vel bakpapier in het midden. vouw dan de boven en onderzijde dicht naar het midden toe en druk het deeg plat tot een dunne plak. Vouw de zijkanten van het bakpapier ook dicht en leg beide pakketjes minimaal 3 uur in de koelkast of zelfs een dag van te voren.
  7. Wanneer het deeg klaar is om verder te bewerken haal je het uit de koelkast.
  8. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  9. Pak het deeg uit en leg op een met bloem bestoven oppervlak. Kneed het deeg en voeg steeds wat bloem toe tot het deeg niet meer plakkerig is. 
  10. Rol het deeg in delen uit en steek er figuren uit. Steek uit de ene helft deeg alle bodems uit, en uit het andere deel de bovenkant met uitsparing.
  11. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  12. Bak de koekjes in 10 minuten af. Waarschijnlijk heb je meerdere bakrondes. Ze zijn na 10 minuten nog zacht maar worden harder bij het afkoelen. Laat ze het liefst op een roostertje afkoelen.
  13. Als de koekjes helemaal afgekoeld zijn leg je de bodems neer en doe je op elk koekje een theelepel jam. Leg dan de bovenkant van het koekje met de uitsparing er bovenop.

  14. In een kleine zeef doe je wat poedersuiker. Bestuif de koekjes dan met een licht laagje poedersuiker. 
  15. Doe dit met alle koekjes.

 

Je feestelijke koekjes zijn heerlijk en klaar om lekker op te eten.

Tip: Ze zijn ook heerlijk en chocola ertussen.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.