Skinny Wortel - Banaan cake

Gepubliceerd op 22 november 2020 om 23:34

Over dit recept...

Dus deze cake is vegan, skinny, en lekker? Ik hoor je denken, hoe kan dat nou?
Dat kan dus en ik noem het guiltfree snoepen. Ik vind het heerlijk om dit soort cakes te maken. Ze zijn heerlijk als ontbijt, maar doen het ook prima met een kopje thee.

Ik hou je niet langer in spanning. Wat er allemaal wél in de cake gaat zie je hieronder.
Aan de slag!

 

Ingrediënten

  • 310 gram haver- of speltmeel
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 120 ml ahornsiroop
  • 240 ml amandelmelk
  • 6 eetlepels amandelpasta
  • 2 theelepels vanille extract
  • 2 super rijpe bananen
  • 1 grote vers geraspte wortel
  • 100 gram gehakte noten 

 

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng het meel, de baking soda, het bakpoeder, het zout, en de kaneel.
  3. Terwijl de mixer op lage stand draait voeg je de amandelmelk, de amandelpasta, de ahornsiroop, de vanille extract, en de geprakte bananen toe.
  4. Meng tot een egaal beslag.
  5. Bekleed de bodem van 3 ronde mini springvormen (12 cm) met bakpapier, en vet ze in met bakspray.
  6. Voeg de geraspte wortel en de gehakte noten toe aan het beslag en meng met de hand goed door het beslag.
  7. Verdeel het beslag over de drie springvormen en strooi er eventueel nog wat nootjes en wortelrasp overheen.
  8. Zet ze in de oven en bak de cakes in ongeveer 45 minuten gaar. Controleer met een prikker of de binnenkant klaar is. Als de prikker droog terug komt is het goed.
  9. Haal de cakes uit de oven en laat ze een beetje afkoelen.

 

Je hebt nu drie schattige cakes, voor ieder 1. Eet het nog lekker een beetje warm bij de thee, of vries er een paar in voor een andere keer.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.