Yoghurt - Citroen Cake

Gepubliceerd op 15 november 2020 om 13:39

Over dit recept...

Verlang je naar wat zonnestralen? Deze yoghurt - citroen cake brengt je helemaal in zomerse sferen! Het zuurtje van het glazuur in combinatie met het zoete van de cake vormen een perfecte combinatie. Ondanks dat er yoghurt in de cake gaat smaakt de cake niet hier naar. De yoghurt zorgt voor luchtigheid en een zachte structuur. 

Nog meer goed nieuws is dat de cake zo gemaakt is.
Aan de slag dus!

 

Ingrediënten

  • 170 gram yoghurt (naturel)
  • 3 eieren
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 225 gram suiker
  • 240 gram bloem
  • 60 ml vers geperste citroensap
  • Rasp van 1 biologische citroen
  • 15 gram bakpoeder

 

Voor het glazuur:

  • 140 gram poedersuiker
  • 22 ml vers geperste citroensap
  • Gevriesdroogd rood fruit 

 

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. In een mixer klop je de yoghurt, de eieren, de suiker, de zonnebloemolie, en het citroensap luchtig.
  3. Voeg dan ook de citroenrasp erbij. Meng opnieuw.
  4. Meng de bakpoeder met de bloem.
  5. Terwijl de mixer op lage stand draait voeg je steeds een deel van de bloem toe tot je een glad beslag hebt.
  6. Schraap met een spatel langs de zijkanten van de mengkom en klop het beslag nog een minuut op hoge snelheid.
  7. Spray een bakvorm naar keuze in en schenk het beslag in de bakvorm.
  8. Zet de bakvorm in de oven en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. Test altijd met een prikker of de binnenkant goed droog is. 
  9. Wanneer de cake klaar is draai je het om op een mooi bord en laat je het helemaal afkoelen.
  10. In een schenkbeker meng je de poedersuiker en het citroensap helemaal glad.
  11. Giet het glazuur dan over de cake en strooi er wat verkruimeld gevriesdroogd rood fruit overheen.

 

De prachtige cake is klaar en is echt een parel voor het oog. Tijd om ervan te genieten.

 

Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.