Zoete Aardappel Wafeltjes

Gepubliceerd op 17 augustus 2020 om 06:00

Over dit recept...

Zoete aardappel...ik heb het altijd in huis en maak er allerlei hartige gerechten mee. Maar tot nu toe had ik er nog geen zoete draai aan gegeven. Wel wilde ik er iets mee en besloot er wafeltjes van te maken voor het ontbijt.

Heerlijk bitesize, gluten, lactose, en suikervrij. Mooi verantwoord dus. Ze zijn heel schattig geworden en smaken super lekker. Ook vonden de kids ze heerlijk en bleven ervan snoepen. Een mooie manier om wat extra vitaminen binnen te krijgen.

 

Dit is wat je ervoor nodig hebt....

 

Ingrediënten

  • 240 ml amandelmelk
  • 6 kleine gepureerde zoete aardappels
  • 2 eieren
  • 2 cups havermeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel vanille extract

 

Bereiding 

  1. Kook de zoete aardappels en prak ze met een vork.
  2. Meng daarna alle ingrediënten in een blender tot een beslag.
  3. Verwarm het wafelijzer en vet het in als dit nodig is.
  4. Leg nu met wat afstand van elkaar steeds een dessertlepel van het beslag op het wafelijzer.
  5. Sluit het wafelijzer en bak de kleine wafels mooi goudbruin tot het beslag op is.
  6. Laat de wafeltjes een beetje afkoelen.

 

Ik heb de wafeltjes simpel gehouden en wat honing erover gedruppeld. Maar je kunt natuurlijk ook vers fruit of een andere topping naar wens toevoegen.

 

Hoe je ze ook eet, geniet er van!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.