Pineapple Upside Down Cake

Gepubliceerd op 6 augustus 2019 om 09:40

Over dit recept...

Deze cake is letterlijk het zonnetje in huis! Niet alleen door zijn gouden kleur maar boven alles door de smaak. Een heerlijke tropische cake waar je direct blij van wordt. En hoe spectaculair ziet het eruit terwijl het in een hand omdraai gemaakt is...een zonnige cake voor deze mooie dagen.

 

Ingrediënten

  • 1 blikje ananasschijfjes op ananassap (niet op siroop)
  • 3 grote eieren
  • 3 cups (maatschep) bloem
  • 3 cups suiker (waarvan 1 voor de karamel) 
  • 200 gram boter (op kamertemperatuur) 
  • 1 cup melk
  • 1tbs bakpoeder
  • snufje zout
  • 1tbs vanille extract

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden

  2. Mix op hoge snelheid de boter, 2 cups suiker, en de eieren tot een lichte luchtige crème.

  3. Voeg nu de vanille extract en het snufje zout toe.

  4. Terwijl de mixer draait voeg je om en om steeds een cup bloem en een scheut melk toe. Totdat een mooi en egaal beslag ontstaat.

  5. Leg de schijfjes ananas ondertussen in een zeef om uit te lekken en bewaar het sap.

  6. Zet tegelijk ook de laatste cup suiker met een scheut water in een steelpannetje op zacht vuur en breng dit aan de kook. Blijf wel in de buurt zodat de suiker niet verbrandt. Roeren is niet nodig, af en toe het pannetje zachtjes bewegen.

  7. Neem een ronde springvorm van 24 cm en leg een stuk bakpapier over de bodem, klem deze vervolgens vast met de ring zodat er aan de zijkanten een rokje overblijft van het bakpapier.

  8. Wanneer de gesmolten suiker goudbruin van kleur is haal je het van het vuur. Ovenwantjes aan...en schenk de karamel heel voorzichtig in de springvorm. Draai deze rond totdat de hele binnenkant voorzien is van een laag karamel.

  9. Leg nu in een leuke vorm de ananasringen op de bodem en aan de zijkanten.

  10. Schenk het beslag er overheen en strijk dit goed glad met een spatel

  11. Bak de cake in ongeveer 60 minuten af, en steek een satéprikker er in om te kijken of het gaar is. Als de prikker droog terug komt dan is de cake klaar. Keer de cake om (upside down) op een mooi plateau en verwijder heel voorzichtig de springvorm.

  12. Prik met een satéprikker gaatjes in de cake.

  13. Verwarm als laatste de bewaarde ananassap en druppel deze over de cake heen. De cake absorbeert het sap meteen.
    Laat nu de cake volledig afkoelen, en genieten maar!

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Maddy
2 jaar geleden

Hey Elisa,
Deze cake is ons favorite hier thuis ik maak het op ieder feestelijk moment. Ik zag dat jouw manier anders is dan die mij. Ik wil dat uitproberen maar vroeg mij af hoe groot zijn de cups die je toevoegt? En hoe groot is de cake dan ongeveer? Ik gebruik ook een springvorm.
Groetjes