Dulce de Leche Rolls met Kokos

Gepubliceerd op 4 maart 2024 om 06:00

Over dit recept...

Dulce de Leche Rolls met Kokos, wauw!
Wat is dit lekker.... Zo luchtig, smeuïg, en lekker zoet.

De cinnamon rolls kennen we inmiddels allemaal, maar wat dacht je van een heerlijke vulling van dulce de leche en geraspte kokos?
Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Maar een ding is zeker....dit is een combi die je ÉCHT moet proberen.

Een fijn recept voor de zondagmiddag waarmee je onder het genot van een warme kop thee lekker op de bank kunt kruipen.

Snel naar het recept!

Ingrediënten

  • 490 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 20 gram verse gist
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 40 gram suiker
  • 1 ei
  • 65 gram zachte boter op kamertemperatuur
  • 5 gram zout
  • 250 ml warme melk (niet heet)

 

Voor de vulling en topping:

  • 1 pot dulce de leche (kant en klaar blik of pot
  • Geraspte kokos

 

Verder handig:

  • Vierkante springvorm of ovenschaal
  • Flossdraad 
  • Keukenmachine met deeghaak

 

 

Bereidingswijze

  1. In een keukenmachine met deeghaak meng je alles ingrediënten voor het deeg op lage snelheid en schenk je er langzaam de warme melk bij. Kneed zeker een minuut of 10 tot het deeg van de zijkanten loslaat en elastisch is. Het is een ietwat plakkerig deeg.
  2. Haal het deeg uit de keukenmachine en maak er een bolvorm van. Leg het in een grote kom ingevet met een klein beetje olie. 
  3. Bedek de kom met plastic folie en zet het in de warmste ruimte die je in huis hebt. Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen tot het bijna 3 keer zo groot is.
  4. Haal het deeg dan uit de kom en kneed weer de lucht eruit. Rol het deeg uit in een rechthoek van ongeveer 38 x 23 cm.
  5. Smeer de dulce de leche uit over het deeg en strooi er dan voldoende kokosrasp overheen. Hou ongeveer 2 eetlepels van de dulce de leche apart voor de topping later.
  6. Rol het deeg aan de lange kant strak op. Verdeel dan de rol in 9 plakken van ongeveer 3 vingers breed. Gebruik hiervoor het flossdraad. Leg de rolls in de bakvorm en zorg dat er wat ruimte tussen de rolls overblijft om te groeien.
  7. Bedek de bakvorm met plastic folie en laat de rolls weer ongeveer 30 minuten rijzen op een warme plek.
  8. In de tussentijd verwarm je de oven voor op 200°C (hete lucht).
  9. Wanneer de tijd verstreken is en de rolls opnieuw gerezen zijn zet je ze in de oven. Je bakt ze in ongeveer 35 minuten klaar en luchtig, tot ze mooi goudbruin zijn op de bovenkant.
  10. Laat ze even afkoelen en schep vast ongeveer 2 eetlepels van de dulce de leche in een spuitzakje (of zip loc zakje). Knip er een klein puntje af.
  11. Knijp met de spuitzak strepen over de rolls en bestrooi nog eens met wat geraspte kokos.

 

Je hebt even moeten wachten, maar de Dulce de Leche Rolls met Kokos zijn eindelijk klaar en wat zien ze er prachtig uit!

Eet smakelijk!