Tripple Chocolate Muffins

Gepubliceerd op 20 februari 2024 om 06:00

Over dit recept...

Okayyyy, voor dit recept zoek ik de echte echte ECHTE chocolade liefhebbers.
Want deze Tripple Chocolate Muffins zijn serious business!

Dus als jij binnen dit profiel past is dit een absolute lekkernij voor jou.
In deze muffins gaan namelijk 3 soorten chocolade. Sowieso zit er cacao in het beslag, daar gaan grote chunks chocolade doorheen, en alsof dat nog niet voldoende is gaat er ook nog een lepeltje Nutella bij. Beter kan toch niet?

De rest laat ik aan jouw invulling over!

Dit heb je nodig voor 12 heerlijke muffins...

 

Ingrediënten

  • 270 gram bloem

  • 16 gram bakpoeder (1 zakje)
  • 4 gram zout
  • 40 gram cacaopoeder (zonder suiker)
  • 120 ml koffie (versterkt de smaak van chocola)
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 235 ml melk
  • 113 gram Griekse yoghurt
  • 2 grote eieren
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 200 gram choco druppels/chunks (melk of puur)
  • Een pot Nutella

 

Daarnaast:

  • Een muffinbakvorm voor 12 stuks 
  • 12 papieren bak cups (dit zijn tulpvormige)

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en leg de bak cups vast in de holtes van de bakvorm.
  2. In een cakemixer meng je de basterdsuiker met de zonnebloemolie.

  3. Ondertussen meng je in een aparte kom bloem, bakpoeder, en zout. zet apart.
  4. Schenk de koffie bij de cacao en roer het tot een papje. Voeg dit toe aan de basterdsuiker en zonnebloemolie.
  5. Terwijl de cakemixer op lage stand doordraait voeg je de melk, de yoghurt, de eieren, en de vanille extract toe.
  6. Voeg dan steeds een lepel van het bloemmengsel toe en klop tot een glad beslag.
  7. Met een spatel roer je 2/3 van de choco druppels door het beslag. Het overgebleven deel gebruik je straks om over het beslag te strooien.
  8. Verdeel het beslag dan over de 12 bak cups. De cups mogen best een beetje vol zijn.
  9. Voeg aan elke bak cup dan een theelepel Nutella toe en leg deze ongeveer in het midden. Dompel een klein beetje onder in het beslag.
  10. Strooi dan de bewaarde choco druppels over het beslag en zet de bakvorm in de oven.
  11. Bak de muffins eerst 5 minuten op 220 graden. Pas dan de temperatuur aan naar 180 graden en bak de muffins in ongeveer 30 minuten gaar. Test dit door zachtjes op de muffins te duwen met je vinger. Als ze terugveren zijn ze klaar.
  12. Haal de bakvorm uit de oven en laat de muffins afkoelen op een rooster. Ze zijn extra lekker als ze nog een beetje warm zijn.

 

Geniet van een heerlijke muffin en pak er een grote kop thee bij.

 

Eet smakelijk!