Vanille Cake met Witte Chocolade en Rozenbottel Hartjes

Gepubliceerd op 4 december 2023 om 06:00

Over dit recept...

Een super luchtige vanille cake met een smeuïge witte chocolade ganache. Hoe lekker klinkt dat! En ook zo schattig met de rozenbottel hartjes bovenop.

Een liefdevol taartje voor jezelf, of je naasten.
De cake is gemaakt van een simpel beslag dat ook nog eens zo klaar is. En de decoratie is ook super makkelijk.
Geen reden dus tot zorgen. Ook jij hebt dit stukje genot zo op tafel.

Wat je nodig hebt?

Kijk snel hieronder bij het recept...

 

Ingrediënten

  • 2 grote eieren op kamertemperatuur
  • 110 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 65 ml zonnebloemolie
  • 60 ml melk
  • 150 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • Een mespuntje zout

 

Voor de topping:

  • 200 gram witte chocolade
  • 80 ml slagroom (niet geklopt maar vloeibaar)
  • Gemalen pistachenootjes (of andere soort)
  • 1 eetlepel fijne rozenbotteljam zonder stukjes (of andere soort) 
  • 2 aardbeien ter decoratie

 

Overig:

  • Vlaai/quiche bakvorm 28cm (liefst met verhoogde randen en vaste bodem) 
  • Keukenmachine of handmixer


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. In de keukenmachine klop je de suiker, de vanillesuiker, en de eieren ongeveer 10 minuten op hoge snelheid tot een luchtige witte crème die zo goed als verdubbeld is. 
  3. Schenk er dan langzaam de zonnebloemolie en melk bij terwijl de keukenmachine op lage snelheid draait.
  4. Meng de bloem met de bakpoeder, en het zout en voeg steeds een eetlepel toe aan het beslag. Nog steeds met een langzaam draaiende keukenmachine. Meng tot een glad beslag.
  5. Vet dan de bakvorm in met boter of bakspray en giet er het beslag in. 
  6. Bak de cake in ongeveer 25-30 minuten gaar en mooi goudbruin.
  7. Als de cake klaar is draai je het om op een mooi bord en laat het een minuut of 15 afkoelen. 
  8. Smelt in de tussentijd de chocolade met de slagroom en schenk in de holte van de cake. Spreid het goed en egaal.
  9. Doe de jam in een stevig zakje of spuitzak en spuit er stippen mee in de nog warme chocolade. Maak ongeveer 3 cirkels, van groot naar klein over het oppervlak. 
  10. Met een prikkertje trek je nu streepjes door de jam stippen heen. Per cirkel afwisselen van links naar rechts. Dus een cirkel alle stippen naar rechts trekken, en de volgende cirkel alle stippen naar links. Zo krijg je kleine hartjes.
  11. Strooi langs de rand van de cake de gemalen pistachenootjes, plaats de gehalveerde aardbeien in het midden en klaar!

 

Snijd een flinke punt voor jezelf en geniet!

 

Eet smakelijk!