Bananencake met Cinnamon Swirl

Gepubliceerd op 18 oktober 2023 om 06:00

 

Over dit recept...

Banaan, kaneel en herfst...

Nog zonder er meer over te zeggen voel je direct de sfeer als je deze drie woorden combineert.
Stop de banaan en de kaneel bij elkaar in een cake en ervaar de smaak en geur van de herfst.
Luchtig, smeuïg, troostend, en zo op...dat beloof ik je.
Benieuwd naar wat je nodig hebt om deze Bananencake met Cinnamon Swirl te maken?

Kijk dan snel bij het recept...

 

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • ½ theelepel zout (maatschepje)
  • 2 theelepels baking soda (maatschepje)
  • 4 rijpe bananen geprakt
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 180 ml zonnebloemoilie
  • 60 ml water
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel vanille extract (maatschepje)

 

Voor de cinnamon swirl:

  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels kaneel
  • 3 a 4 eetlepels gesmolten of vloeibare boter

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (alleen onderwarmte) .
  2. Neem een kom en mix alle droge ingrediënten met elkaar. Zet dit apart voor later.
  3. In een andere grotere kom meng je alle natte ingrediënten met elkaar.
  4. Voeg steeds een aantal eetlepels van de droge ingrediënten bij de natte en klop steeds goed zodat er geen klonten ontstaan.
  5. Meng dan alle ingrediënten voor de cinnamon swirl tot een dikke pasta. Niet te vloeibaar anders zakt het weg in het beslag.
  6. Neem een tulband bakvorm van ongeveer 24 cm of een brood bakvorm en giet 1/3 van het beslag erin.
  7. Laat hier en daar wat van de kaneelpasta in het beslag vallen of verspreid met de hulp van een spuitzak.
  8. Schenk hier weer 1/3 deel van het beslag in, gevolgd door de kaneelpasta. Dan het laatste deel van het beslag en het laatste beetje kaneelpasta.
  9. Met een lange prikker draai je een paar keer rond in het beslag zodat de kaneelpasta zich wat kan verspreiden.
  10. Bak de cake gaar in ongeveer 60 minuten. Test altijd even met een satéprikker of de cake gaar is. Anders nog een minuut of 10 in de oven laten staan.
  11. Draai de cake om op een groot bord en laat wat afkoelen voor je het aansnijd.

 

De cake is ook heerlijk als het nog een beetje warm is.

 

Geniet ervan!