Stracciatella Cake

Gepubliceerd op 19 juli 2023 om 06:30

Over dit recept...

Stracciatella, spikkeltjes, of miertjescake?

Jij mag het zeggen. Mijn kids gaan meestal voor de laatste twee opties. Maar hoe je het ook wilt noemen, dit is een geweldig lekkere luchtige cake met een vleugje chocola. Het is dan ook volledig te begrijpen dat de cake bij ons thuis nog geen 24 uur 'geleefd' heeft.

Heerlijk om de cake simpel te houden, te bestuiven met poedersuiker, of net als ik er nog eens een flinke dosis chocolade ganache aan toe te voegen.

Die keuze laat ik helemaal aan jou. Just give it a try!

Aan de slag...

 

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 100 ml plantaardige olie
  • 215 gram suiker
  • 200 ml melk
  • 300 gram bloem
  • 1 zakje (16 gram) bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • Een mespuntje zout
  • 45 gram chocolade hagel (ik heb puur gebruikt)

 

Voor de ganache:

  • 100 gram chocolade (ik heb puur gebruikt)
  • 1 eetlepel boter

 

Overig:

  • Tulband bakvorm


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. In een cakemixer voeg je de eieren, de suiker, en de vanille extract samen en mix je het op hoge snelheid ongeveer 5 minuten.
  3. Schenk er dan de olie en de melk bij, en mix nu op lage snelheid.
  4. Meng de bloem met het zout, en het bakpoeder. Schep dan lepel voor lepel bij het natte deel en meng op lage snelheid tot een glad beslag.
  5. Na de laatste toevoeging mix je nog ongeveer een minuut op hoge snelheid om eventuele klontjes op te lossen.
  6. Daarna voeg je de chocolade hagel aan het beslag toe en spatel je dit er met de hand voorzichtig doorheen.
  7. Vet een tulband bakvorm in en schenk het beslag over in de vorm,
  8. Bak de cake dan in ongeveer 40-50 minuten gaar. Controleer dit altijd met een prikker. Als de prikker droog terugkomt is het zover.
  9. Smelt in de magnetron of au bain marie de chocolade en voeg er de boter aan toe.
  10. Schenk direct over de cake en strooi er nog wat chocolade hagel overheen.
  11. Laat de cake voldoende afkoelen voor gebruik.

 

Zet er een heerlijke kop thee of koffie bij en geniet...

 

Eet smakelijk!