Vegetarische Egg Muffins

Gepubliceerd op 16 september 2019 om 10:03

Over dit recept...

Ik hou niet van vaste routines wanneer het over mijn ontbijt gaat. Per periode kijk ik wat ik op dat moment lekker vind. Wat alle opties voor mij wel gemeen moeten hebben is dat het op doordeweekse dagen ‘snel’ moet zijn. Nou, die regel gaat zeker op voor deze vega egg muffins.


Ik heb in er in één keer meerdere gemaakt zodat ik er een paar dagen mee vooruit kan. Het bijzondere van deze muffins is dat ik ze gemaakt heb met de vega bacon van Quorn. Ik had hiervoor nog geen ervaring met vleesvervangers. Maar het was voor mij een logische stap om ze in dit gerecht te verwerken. De muffins zijn vega maar je hebt toch nog een beetje hartigheid erin.


Ik moest wel even wennen aan de structuur ervan, maar eenmaal verwerkt merk je eigenlijk weinig verschil.
Genoeg gezegd, op naar het recept!

Ingrediënten

Voor 12 stuks

  • 1 kleine courgette grof geraspt
  • ¼ tsp zout
  • 5 strips vega bacon
  • 2/3 cup amandelmelk
  • 7 eieren
  • 1 teentje knoflook geperst
  • ¼ tsp paprikapoeder
  • ¼ cup kokosmeel
  • ½ sjalotje fijngesneden
  • Paar takjes peterselie fijngesneden
  • ½ tsp bakpoeder
  • Snufje peper

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C

  1. Rasp de courgette en doe het in een grote zeef. Strooi er wat zout over zodat veel van het vocht eruit trekt.
  2. In een koekenpan bak je de vega bacon strips aan weerszijden een beetje goudbruin. Snij ze daarna in kleine stukjes.
  3. In een aparte kom (liefst met schenkfunctie) meng je alle andere ingrediënten.
  4. Neem een muffinvorm voor 12 stuks en vet de holtes goed in met een plantaardige olie naar keuze.
  5. Pers de geraspte courgette goed uit tegen de wanden van de zeef aan.
  6. Giet in elke holte van de bakvorm wat van het eiermengsel (ongeveer 2/3 vol). En doe er wat geraspte courgette en de vega bacon stukjes bij.  
  7. Zet de bakvorm in de oven en bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar. Door het beetje bakpoeder blijven ze mooi overeind staan.

 

Laat de muffins een beetje afkoelen en ze zijn klaar om lekker opgegeten te worden. Het fijne is dat je voor de komende dagen ook nog voldoende hebt voor een gezond ‘grab and go’ ontbijt.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.