Havermout Ontbijtkoekjes

Gepubliceerd op 15 juli 2019 om 10:20

Over dit recept...

Ik ben altijd op zoek naar verschillende ontbijtvarianten. Dit komt omdat ik niet van de routines ben wanneer het om eten gaat. Ik kan een bepaalde periode iets heel lekker vinden en vaak eten, maar dan is er altijd een omslagpunt waarop ik dat zelfde ineens zat kan zijn. Wat alle varianten wel met elkaar gemeen hebben is dat ze altijd zo gezond mogelijk zijn. Dat geldt ook voor deze havermout ontbijtkoekjes.

Deze koekjes zijn volledig verantwoord omdat er geen onnodige toevoegingen in zitten. Daarbij komt ook nog dat ze ontzettend goed vullen. Ik maak ze voor mezelf ongeveer in een formaat van Maria koekjes.

 

Ingrediënten

 • 2 hele rijpe bananen
 • 120 gram havermout
 • 1 tsp kaneel
 • 50 gram pistachenoten en zonnebloempitten
 • 50 gram rozijnen

 

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Prak de bananen met een vork. Ik vind het zelf lekker om nog wat stukjes heel te laten voor de structuur van het koekje maar dat is een kwestie van voorkeur.
 3. Voeg de havermout toe en meng beide goed.
 4. Voeg de kaneel toe.
 5. Als laatste voeg je de noten/zaden en rozijnen toe.
 6. Als het goed is heb je nu een soort deeg waar je bolletjes van kunt maken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat.
 7. Bak de koekjes in ongeveer 25 minuten af. Ze lijken nog een beetje zacht te zijn maar als je ze af laat koelen worden ze steviger. Hou er wel rekening mee dat het geen knapperige koekjes worden.

 

Bewaar de koekjes in een luchtdichte voorraaddoos in de koelkast.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.