Luchtige Bananen Pancakes

Gepubliceerd op 24 november 2023 om 06:00

Over dit recept...

Rijpe bananen zijn goud waard!
In elk geval wel als het over bakken gaat. Van cake, tot pancake...de banaan kan het allemaal.

Geen twijfel dus toen ik weer wat rijpe, zelfs overrijpe bananen overhad. De kids hadden trek in pancakes en de optelsom was snel gemaakt. De Luchtige Bananen Pancakes waren een feit.

Hoe je ze wil eten mag je helemaal zelf weten. Wij hebben ze royaal belegd met ouderwetse schenkstroop. 

Dikke kans dat je alle ingrediënten hiervoor al in huis hebt. Dit heb je nodig voor ongeveer 24 pancakes...

 

 

Ingrediënten

  • 260 gram bloem
  • 4 theelepels bakpoeder (maatschepje)
  • Een mespuntje zout
  • 1 theelepel kaneel (maatschepje)
  • 1 eetlepel suiker (optioneel)
  • 3 rijpe geprakte bananen
  • 2 eieren
  • 360 ml melk (mag ook plantaardig)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 4 eetlepels zonnebloemolie

 

 

Bereidingswijze

  1. Meng alle natte ingrediënten, en de suiker met elkaar in een grote kom. Apart doe je dit ook met de droge ingrediënten.

  2. Klop de natte ingrediënten met een garde en voeg dan lepel voor lepel het droge deel toe. Meng tot je een glad beslag hebt.
  3. Verwarm een bakplaat of koekenpan met een goede anti-aanbak laag. Je hebt geen boter of olie nodig, tenzij je dat zelf wilt.
  4. Schep nu steeds een volle grote lepel beslag op de plaat en bak tot er belletjes op de bovenkant ontstaan. Draai de pancake dan om en bak ook de andere kant mooi goudbruin. 
  5. Wanneer de pancakes klaar zijn leg je ze op een groot bord en dek af met een theedoek.
  6. En dan het moment van de waarheid...tijd om te proeven!

 

Serveer met een topping naar keuze, en geniet!

 

Eet smakelijk!