Mango & Veggie Springrolls

Gepubliceerd op 3 januari 2022 om 12:17

Over dit recept...

Soms heb ik een vitaminen boost nodig...
Dan eet ik een hele tijd achter elkaar heel veel groenten en fruit. En regelmatig combineer ik het ook. Zoals in deze springrolls met groenten én mango.
Het zoetzure van de mango geeft dit recept zo'n oppepper.

Vooral omdat er geen vlees of vis in zit. Het allerlekkerste vind ik hoe knapperig elke hap is. En in combinatie met de dipsaus blijf je echt eten.

Er is geen exact recept voor deze springrolls. Je kunt ze namelijk vullen met wat jij het lekkerst vind, en hoeveel je wilt.

Ik geef daarom alleen eens schatting van de hoeveelheden zoals ik het gebruikt heb. Voor de saus heb ik wel precieze hoeveelheden aangegeven.

So let's go!

 

Ingrediënten

  • 1 pak rijstvellen

  • 1 pak fijne rijstnoedels
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 net rijpe mango in reepjes (nog wel stevig)
  • 150 gram gesneden rode kool
  • 1/3 komkommer in reepjes gesneden
  • 2 handjes vol rucola slamelange
  • Een paar takjes peterselie grof gesneden
  • 1 grote geraspte wortel 
  • 1 avocado in plakjes

 

Voor de dipsaus

  • Sap van 1 limoen
  • 7 eetlepels chilisaus
  • 4 eetlepels sesamolie (of andere plantaardige olie)
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel witte sesamzaadjes
  • 1 theelepel zwarte sesamzaadjes

 

Bereidingswijze

  1. In een kom week je de rijstnoedels in gekookt water volgens de instructies op de verpakking.

  2. Was en snij alle groenten en de mango. Zet dit ook vast klaar.
  3. Zet er ook een groot diep bord bij met warm water om de rijstvellen in te weken.
  4. Je hebt ook een grote snijplank, of vergelijkbaar oppervlak nodig voor het rollen van de springrolls. 
  5. En zet ook vast een extra bord klaar om de springrolls op te leggen die klaar zijn.
  6. Giet de noedels af en spoel ze met koud water.
  7. Nu zijn we klaar om te starten. Haal steeds 1 vel rijstpapier door het warme water en leg het op de plank. Niet te lang in het water anders scheuren ze, gewoon even dippen.
  8. Zoek een plekje net naast het midden van het vel rijstpapier en leg hier van alle ingrediënten wat op een hoopje (laat de randen vrij). De ingrediënten die je zichtbaar wilt houden leg je direct op het rijstpapier. Die zie je er straks doorheen.
  9. Vouw dan de randjes naar binnen en rol het rijstvel op. Heel voorzichtig want het is een kwetsbaar werkje.
  10. Herhaal dit tot de rijstvellen op zijn. Hoe je nog groenten over? Geen probleem, gebruik ze in een wokgerecht, of in een salade.
  11. In een kommetje meng je de ingrediënten voor de dipsaus.
  12. Voor een mooi en kleurig effect snij je de springrolls doormidden en zet je ze naast elkaar in een bowl met de dipsaus erbij.

 

En nu?

 

Lekker genieten natuurlijk van deze gezonde lunch. Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.