Gevulde Zoete Aardappel met Sardientjes

Gepubliceerd op 4 oktober 2021 om 07:00

Over dit recept...

Verruim je Blik!

Dit is alweer het derde recept in de reeks als ambassadeur van Princes.

Het doel van de recepten is om te laten zien dat je zoveel meer kunt doen met visconserven dan je in eerste instantie misschien denkt. 

Want wanneer heb jij bijvoorbeeld voor het laatst sardientjes gegeten? Dit recept kun je met recht een proteïnen bommetje noemen. Sardientjes zitten namelijk vol eiwitten en goede vetten zoals ook in avocado's. Helemaal niet zo gek dus.

Ben jij ook benieuwd naar dit simpele maar o zo lekkere recept?

Lees dan snel door wat je hiervoor nodig hebt...

 

Ingrediënten

  • 1 medium witte zoete aardappel

  • 1 blikje sardines in tomatensaus van Princes
  • 2 eetlepels kruidenkaas
  • 1/2 avocado in blokjes
  • 2 gekookte eieren
  • Handvol babyspinazie
  • Handvol snoeptomaatjes

 

Bereidingswijze

  1. Was de zoete aardappel goed en prik er wat gaatjes in met een vork.

  2. In een ruime pan met water kook je de zoete aardappel gaar. Leg er ook de eitjes bij, die kunnen tegelijk meekoken.
  3. Als de eieren ongeveer 9 minuten meegekookt zijn haal je ze er uit en spoel je ze af met koud water.
  4. Laat de aardappel nog even door koken tot het ook van binnen zacht is. Dit kun je controleren met een satéprikker. 
  5. In de tussentijd was je de overige groenten en snijd je ze.
  6. Open het blikje sardines en prak ze in een kommetje los.
  7. Op een bord kun je een handvol babyspinazie leggen als een bedje voor de zoete aardappel straks.
  8. Wanneer de zoete aardappel gaar is snijd je het over de lengte door midden en leg je de beide parten op de spinazie naast elkaar. De schil kun je opeten of tijdens het eten verwijderen.
  9. Smeer de kruidenkaas over de binnenzijde van de helften. ongeveer een eetlepel per helft. Het mag lekker dik zijn.
  10. Schep nu de gekruimelde sardines over de kruidenkaas en verdeel over de oppervlakten.
  11. Strooi er de blokjes avocado en gesneden tomaatjes overheen.
  12. Pel de eieren en snijd ze in partjes. Verdeel ook deze mooi over het bord en je bent klaar.

 

Een heerlijke lunch in een handomdraai en vol goede voedingstoffen.

 

Eet smakelijk!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.