Knoflook - Honing Spareribs

Gepubliceerd op 15 november 2020 om 13:10

Over dit recept...

Hou je van lekker sappige malse spareribs? Dan is dit het juiste recept! Deze heerlijke met veel knoflook en honing gemarineerde spareribs zijn letterlijk om je vingers bij af te likken.

Natuurlijk zijn er verschillende soorten marinades, en afhankelijk van jouw smaak is er voor ieder wat wils. Het geheim van goede spareribs zit vooral in het marineren van de ribs, en de bereidingswijze.

Zo is het echt aan te raden om de ribs een dag van te voren al in de marinade te leggen. Lukt dit niet, dan minimaal 3 uur van te voren.
En door de spareribs eerst gaar te stomen en daarna pas te grillen behouden ze hun malse en sappige structuur. Als je deze stappen volgt heb je gegarandeerd de lekkerste spareribs ooit!

 

Ingrediënten

  • 2 kg spareribs (naturel)
  • 1 eetlepel witte azijn
  • 200 ml olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel zout
  • 3 eetlepels vloeibare boter
  • 8-10 knoflooktenen geperst
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper

 

Bereiding

  1. Maak de spareribs schoon en snij ze in racks van ongeveer 20 cm lang.
  2. Met een scherp mesje steek je allemaal kleine gaatjes in beide zijden van de racks zodat de marinade goed opgenomen wordt door het vlees.
  3. In een kommetje maak je de marinade met de olie, boter, azijn, en alle kruiden. Klop dit goed met een garde tot de saus glad en homogeen is. (Dat wil zeggen tot de boter en de olie goed vermengd zijn).
  4. Gebruik nu 2/3 van de marinade en masseer dit goed in de spareribs. 1/3 zet je apart voor later.
  5. Dek de spareribs af met plasticfolie en zet een dag, of minimaal 3 uur van te voren in de koelkast zodat de marinade goed in kan trekken.
  6. Wanneer de kruiden goed ingetrokken zijn verwarm je de oven voor op 200 graden hete lucht stand.
  7. Bekleed een grote bakplaat met aluminiumfolie en bakpapier en leg de racks naast elkaar op de bakplaat met de bolle kant naar boven.
  8.  Dek de bakplaat af met aluminiumfolie en druk de randjes goed dicht.
  9. Zet de bakplaat in de oven en stoom de spareribs in ongeveer 40 minuten volledig gaar. Maak eventueel kleine snedes in het vlees om te zien of de binnenkant ook gaar is.
  10. Zet de oven nu op 160 graden grill stand.
  11. Verwijder de folie en met een keukenkwastje strijk je wat van de achtergehouden marinade over de spareribs. 
  12. Zet de spareribs terug in de oven en laat ze kleuren. Draai de ribs elke 10 minuten om en bestrijk de kant die naar boven ligt steeds met wat marinade.
  13. Herhaal dit tot de spareribs mooi bruin en krokant zijn.

 

Haal ze dan uit de oven en laat ze ongeveer 10 minuten rusten.

Dien ze dan mooi op, op een serveerplank of schaal. Serveer ze bijvoorbeeld met friet en een frisse salade.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.