Romige Pasta met Paddenstoelen (vegetarisch)

Gepubliceerd op 13 augustus 2019 om 10:44

Over dit recept...

Er zijn dagen dat je geen trek hebt in vlees of vis, of misschien eet je dit sowieso niet.
Het lijkt dan best een uitdaging om toch een vullende maaltijd op tafel te zetten. Maar niets is minder waar. Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden om ook zonder vlees en vis lekker te eten.
Neem bijvoorbeeld deze heerlijke romige pasta met een mix van verschillende paddenstoelen en gedroogde tomaatjes.

Dit is het recept.

 

Ingrediënten

    • 200 gram paddenstoelenmix gesneden

    • 2 tenen knoflook (geperst)

    • Handje verse bieslook (fijngehakt)

    • 500 gram volkoren pasta naar keuze

    • ¼ cup droge witte wijn

    • 2 cups groentebouillon

    • 2 sjalotten fijngesneden

    • 250 ml plantaardige room

    • Snufje Zout

    • Snufje cayennepeper

     

    Bereidingswijze

    1. Fruit de sjalotjes aan met wat olijfolie. Voeg hierna de gesneden paddenstoelen en gedroogde tomaatjes toe en bak deze kort mee.
    2. Pers de knoflookteentjes uit en bak ook deze kort mee.
    3. Zet een pan water (met wat zout) op voor de pasta. Om te voorkomen dat de pasta gaat plakken voeg ik graag een beetje olijfolie toe. Wanneer het water kookt voeg je de pasta toe. Volg de instructies op de verpakking. De pasta moet ‘al dente’  zijn.
    4. Giet de witte wijn en de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat dit inkoken tot het in hoeveelheid gehalveerd is en iets ingedikt.
    5. Voeg dan de plantaardige room toe en laat dit op zacht vuur pruttelen. Corrigeer de smaak met een snufje zout en cayennepeper.
    6. Als laatste voeg je de bieslook toe. Haal de pan van het vuur en voeg de pasta toe. Roer de pasta heel voorzichtig om in de saus.
    7. Maak je bord mooi op door er wat gesneden peterselie over te strooien en wat geraspte Parmezaanse kaas.


    Eet smakelijk!


    «   »

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.