Frisse Aardappel/ Tonijn salade

Gepubliceerd op 26 juni 2019 om 09:58

Over dit recept...

De zomer lijkt officieel begonnen te zijn. Dat betekent voor mij dat ik weer lekker creatief wordt met salades in alle vormen en soorten.

Onlangs stemden jullie op mijn Instagram story massaal op het recept van deze salade.  Dat kan ik me ook helemaal voorstellen, want dit is niet alleen een heel simpel recept maar is ook nog eens erg lekker.

Daarom heb ik het recept voor jullie uitgewerkt. Daar gaan we….

 

Ingrediënten

  • 1 kilo vastkokende aardappelen

  • 3 blikjes tonijn (voorkeur op water)
  • Snijbonen gesneden in reepjes
  • Doperwten
  • Kleine worteltjes gesneden
  • 3 gekookte eieren
  • Olijven ter decoratie
  • Komkommer
  • Tomaat
  • Radijs
  • Puntpaprika

 

Voor de yoghurtdressing:

  • 3 eetlepels magere mayonaise
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • Peper
  • Zout
  • Knoflook
  • 1 eetlepel witte azijn


Bereidingswijze

  1. Kook in een ruime pan de aardappelen met schil (gewassen) gaar maar nog een beetje stevig.
  2. Kook in een andere pan ook de groenten beetgaar. Het is belangrijk dat ze nog knapperig zijn, dus niet te ver doorkoken.
  3. Kook de eieren.
  4. Laat de aardappelen helemaal afkoelen, ook de groenten laat je in een vergiet afkoelen terwijl ze uitlekken. Het is belangrijk dat er geen vocht achterblijft.
  5. Laat ook de tonijn uitlekken en maak het los met een vork.
  6. Nu alles afgekoeld is schil je de aardappelen en snijd je ze in blokjes.
  7. Kies een mooie grote schaal en leg nu in laagjes de aardappelen, tonijn, en groente om en om er in. Je krijgt een mooie mix van ingrediënten.
  8. Pel de eieren en prak ze fijn met een vork.
  9. Strooi de geprakte eieren over de salade en decoreer met de olijven.
  10. Apart serveer je de komkommer, tomaat, paprika en radijs. Allemaal gesneden.
  11. Voor de dressing mix je de mayonaise, de yoghurt, en de azijn. Het is de bedoeling dat je een vloeibare dressing krijgt. Voeg eventueel nog wat yoghurt toe als het nog te stevig is.
  12. Breng de dressing op smaak met wat zout, peper en knoflook.

 

Alle onderdelen zijn nu klaar. Schep wat van de salade op een bord en doe hier wat rauwkost overheen. Hier gaat vervolgens de dressing overheen.

En voilà!
Een heerlijke frisse en vullende salade voor deze warme dagen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.