Homemade Chili con Carne

Gepubliceerd op 28 mei 2019 om 15:31

Over dit recept...

Chili con Carne is een gerecht dat mij altijd een heel comfortabel gevoel geeft. Echt een stukje 'soulfood'. Ik maak het dan ook regelmatig ongeacht het seizoen waarin we leven. Twee jaar geleden maakte ik voor het eerst zelf deze Chili con Carne zonder enige toevoeging van kant en klaar mixen.

Thuis willen we inmiddels niets anders meer, een dikke nummer 1!

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 3 uien in stukjes
  • 2 rode paprika in blokjes
  • 4 wortels in blokjes
  • 250 gram champignons gesneden
  • 4 blikjes chili bonen à 400 gram
  • 4 blikken tomatenblokjes a 400 gram
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijn
  • 4 teentjes knoflook geperst 
  • 0.5 tl chilivlokken
  • Zout naar wens
  • Scheutje plantaardige kookroom

Bereidingswijze

  1. Snij de uien in stukjes en fruit ze aan in een grote pan met wat olijfolie.
  2. Wanneer de ui wat glazig oogt, voeg  dan de komijn, de paprikapoeder en de chilivlokken en de knoflook toe en fruit alles al roerend. 
  3. Voeg nu het gehakt toe en wat zout en bak dit rul tot het vocht volledig verdampt is.
  4. Voeg de blokjes paprika toe en bak deze kort mee.
  5. Laat de chilibonen uitlekken en doe ze samen met de tomatenblokjes ook in de pan. Meng alles goed en laat het ongeveer 15 minuten op zacht vuur pruttelen.
  6. Doe er dan ook de gesneden wortel en champignons bij en laat nog eens 15 minuten pruttelen.
  7. Voeg eventueel wat heet water toe als je het wat vloeibaarder wilt maken.
  8. Wanneer het kookpunt bereikt is giet je er een scheutje kookroom bij. Dit verzacht de scherpe smaak van de tomaat wat en bindt de chili net wat meer.
  9. Haal de pan van het vuur en laat de chili ongeveer een half uur rusten.
  10. Je kunt nu lekker eten. Schep op in een mooie kom en garneer de chili eventueel met een beetje zure room of yoghurt en serveer het met geraspte kaas en tortillachips.


    Voilá, de Chili con Carne is klaar.
    Eet smakelijk!!!

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.