Knoflook Kipspiezen met Parmezaanse Kaas

Gepubliceerd op 22 januari 2024 om 06:30

Over dit recept...

Zoooo juicy!!!

Dat zijn deze Knoflook Kipspiezen met Parmezaanse Kaas. Ik zag ze online voorbij komen en dacht, die moet ik proeven!
Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven en voilà! De sappigste kipspiezen die ik in tijden gegeten heb waren een feit.

Ik heb de kip op smaak gebracht met kruiden die ik het lekkerst vind, maar hier kun je natuurlijk mee variëren naar wens. De Parmezaanse kaas zou ik zelf niet weglaten omdat deze heel veel smaak toevoegt.

Ik serveerde de kipspiezen met rijst en salade, maar een gebakken aardappeltje en andere groenten kunnen natuurlijk ook. Weest creatief!

Benieuwd naar wat je nodig hebt voor 9 spiesen?

 

Ingrediënten

Voor de kip:

  • 4 kipfilets 

  • 2 theelepels zout
  • 3 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Een mespunt cayennepeper (of meer als je van pittig houdt)
  • 2 eetlepels azijn
  • 4 eetlepels olijfolie

 

Voor de knoflookboter:

  • 8 eetlepels zachte of vloeibare boter
  • 4 teentjes geperste knoflook
  • 2 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 0.5 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Een klein snufje cayennepeper voor de balans
  • 0.5 theelepel zout

 

Voor de opmaak:

  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • 1 eetlepel versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 0.5 theelepel chili vlokken
  • 9 saté stokjes

 

Bereidingswijze

  1. Reinig de kip zoals je dat zelf graag hebt en snijd het in lange dunne stroken of blokjes.

  2. Voeg er de kruiden, zout, olijfolie, en azijn aan toe en meng goed. Laat een minuut of 15 staan zodat de smaak goed in kan trekken.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht/grill stand.
  4. Rijg de kip op de saté stokjes, dit mag lekker vol. Je hebt genoeg voor ongeveer 9 spiezen.
  5. Leg de kipspiezen op een rooster in een braadslede. Zo kunnen ze aan alle kanten garen en kleuren.
  6. Bak de spiezen dan in ongeveer 25 minuten gaar.
  7. In de tussentijd meng je de ingrediënten voor de knoflookboter tot een pasta. Zet apart.
  8. Bestrijk de kipspiezen rondom met de knoflookboter en zet de oven dan op 180 graden grill stand. Laat de spiezen nu een minuut of 10 goudbruin kleuren.
  9. Haal de spiezen uit de oven en leg ze op een mooie schaal. Smelt de rest van de knoflookboter in de magnetron (of op het vuur) en bestrijk de spiezen hier rijkelijk mee.
  10. Strooi er de geraspte Parmezaanse kaas, de peterselie, en de chili vlokken over en klaar!

 

Serveer met bijgerechten naar wens, en geniet!

 

Eet smakelijk!