Gevulde Pastaschelpen met Ricotta en Spinazie

Gepubliceerd op 31 juli 2023 om 06:30

Over dit recept...

Genieten van elke hap...

Dat beloof ik je bij het eten van deze heerlijke Gevulde Pastaschelpen met Ricotta en Spinazie. Wij deden thuis werkelijk een vreugdedansje elke keer dat we een hap namen. Zo romig, cheesy, en hartig, precies wat je nodig hebt.

Dit gerecht kun je makkelijk toevoegen aan de categorie comfortfood.
Het is minder werk dan het lijkt. Wel is het aan te raden om er een spuitzak bij te pakken voor het vullen van de schelpen.

Heb je trek gekregen?
Dit is hoe je het maakt...

Ingrediënten

Voor de gehaktsaus:

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 50 ml olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • Een mespunt cayennepeper
  • 300 ml tomatensaus
  • 150 ml water


Voor de pasta:

  • 300 gram grote pastaschelpen
  • 100 gram babyspinazie
  • 250 gram ricotta
  • 90 gram geraspte mozzarella 
  • 80 gram gemalen Parmezaanse kaas 
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • Snufje gemalen zwarte peper

 

Daarnaast ook:

  • 200 gram geraspte mozzarella
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • Een spuitzak

 

Bereidingswijze

  1. Was en snijd de ui, paprika en de wortel in kleine blokjes.
  2. Meng het gehakt met de kruiden, de helft van de olijfolie, en de azijn. Zet even apart.
  3. In een hapjespan voeg je andere helft van de olijfolie toe en bak je de ui, wortel, en paprika een beetje glazig.
  4. Voeg dan het gehakt toe en roerbak tot het gehakt gaar is.
  5. Als laatste schenk je er de tomatensaus en het water bij en meng je het goed tot een saus. Breng op zacht vuur aan de kook. Wanneer het licht borrelt zet je het vuur af en laat je de saus afgedekt rusten.
  6. Kook de pastaschelpen beetgaar. Dit wil zeggen flexibel, maar nog net niet helemaal gaar.
  7. Ondertussen meng je in een kom alle ingrediënten voor de ricotta vulling. Snijd de spinazie fijn en voeg het ook aan het mengsel toe.
  8. Schep de vulling dan over naar de spuitzak. Houd even apart.
  9. Wanneer de pasta zover is giet je het af en spoel je de pastaschelpen na met koud water. Dit verwijdert het zetmeel en voorkomt dat de schelpen aan elkaar plakken.
  10. Verwarm de oven vast voor op 180 graden onder en boven warmte.
  11. Pak er een grote ovenschaal bij en verspreid de gehaktsaus over de bodem van de schaal.
  12. Knip het puntje van de spuitzak af en vul steeds een pastaschelp met de ricotta vulling. De schelpen mogen goed vol.
  13. Leg de gevulde pastaschelpen dan naast elkaar over de gehaktsaus. Als je schelpen over hebt, geen probleem. Steek deze dan hier en daar tussen de andere schelpen. Het hoeft allemaal niet zo precies. 
  14. Strooi er dan de geraspte mozzarella overheen en zet in de oven. Wacht tot de kaas mooi gesmolten is en hier en daar goud kleurt.
  15. En je gevulde pastaschelpen zijn klaar. Maak het af door er de fijngesneden peterselie overheen te strooien en serveer direct.
  16. Let er bij het opscheppen op dat je vanaf de bodem schept zodat de gehaktsaus ook meekomt.

 

Comfortfood tot en met!

 

Eet smakelijk!