Rijstbowl met Honey Glazed Zalm en Yoghurtdressing

Gepubliceerd op 12 juli 2023 om 06:30

Over dit recept...

Zou zalm het meest veelzijdige stukje vis zijn?
Wat mij betreft wel, want je kunt er zoveel kanten mee op. De smaak van zalm laat zich makkelijk aanvullen met verschillende kruiden, maar blijft toch authentiek. Je herkent het altijd.

Dit recept is er een goed voorbeeld van. Deze Rijstbowl met Honey Glazed Zalm en Yoghurtdressing is zo ontzettend lekker en fris voor zomerse dagen. Voeg er wat groen naar keuze aan toe en geniet van een verantwoorde maaltijd.

Dit is wat je er voor nodig hebt...

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1/2 eetlepel sweet chili saus
  • 1 eetlepel honing
  • Een mespuntje cayennepeper 
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels olijfolie


Daarnaast:

  • Zilvervliesrijst
  • Rode puntpaprika
  • Snoepkomkommers
  • Bieslook
  • Peterselie

 

Voor de saus:

  • 6 eetlepels yoghurt (Mild & creamy kokosnoot)
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel dille (vers of gedroogd)
  • 1 theelepel honing
  • Een snufje versgemalen zwarte peper
  • Eventueel aanlengen met een klein scheutje water

 

Bereidingswijze

  1. Leg de zalmfilets in een schaal. Meng alle ingrediënten voor de marinade en smeer de filets hier goed mee in. Laat een minuut of 15 intrekken.
  2. In de tussentijd was je de en snijd je de paprika in fijne ringetjes, de komkommers in plakjes, en de verse kruiden fijn.
  3. In een pannetje kook je een hoeveelheid rijst naar wens volgens de instructies op de verpakking. 
  4. Je kunt nu ook de zalmfilets vast bereiden. Heb je een airfryer? Bak ze dan (in een inlegbakje) met de marinade erbij op 190 graden mooi gaar. Dit duurt ongeveer 10-12 minuten. Liever in de oven? Verwarm dan de oven voor op 190 graden en bak de zalmfilets in een ovenschaal. Houdt hier ongeveer 20-25 minuten voor aan. 
  5. Terwijl de zalm gaart maak je de saus. Meng alle ingrediënten en zet even weg in de koelkast. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als het te dik is.
  6. Als alle delen klaar zijn maak je de bowls op. Schep voldoende rijst op de bodem van een bowl. Hier leg je de zalmfilet op en druppel er wat van de jus overheen.
  7. Strooi er dan de plakjes komkommer omheen en wat fijngesneden peterselie.
  8. Dan de puntpaprika in fijne ringetjes en wat van de yoghurtdressing.
  9. Maak af met wat van de fijngesneden bieslook en klaar!

 

Een heerlijke voedzame bowl voor de warme zomerdagen...

 

Eet smakelijk!