Beef & Broccoli Noodles

Gepubliceerd op 20 maart 2023 om 06:30

Over dit recept...

 

Hou je van Asian flavours?

Hartig en toch zoet, pittig maar toch fris...
Ik sla een recept als deze zeker niet af. Deze licht pittige Beef & Broccoli Noodles zijn het einde. Malse stukjes biefstukreepjes met knapperige groenten gaan heerlijk bij deze ramen noodles.

Absoluut niet moeilijk om te maken, maar je moet wel een beetje kunnen multitasken.
Dan heb je binnen no time deze heerlijke bowl op tafel.

Dit heb je nodig voor 4 personen...

 

Ingrediënten

Biefstuk en marinade

  • 2 biefstukjes (kogelbiefstuk of andere malse variant)
  • 4 teentjes geperste knoflook
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel sesamolie (of andere plantaardige olie)
  • Een snuf gemalen zwarte peper

 

Overig:

  • 400 gram broccoliroosjes
  • 1 grote wortel
  • 2 stengels bosui in dunne ringetjes 
  • 300 gram noodles (ramen soort)
  • Witte en zwarte sesamzaadjes

 

Roerbaksaus:

  • 100 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 2 eetlepels sesamolie (of andere plantaardige olie)
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1 theelepel maïzena
  • 0.5 theelepel chili flakes
  • 2 eetlepels zonnebloemolie (om te bakken)

 

Bereidingswijze

 

  1. Was alle groenten en snijd de broccoli in kleine roosjes. Was en schil ook de wortel en snijd het in hele dunne reepjes. Zet apart.
  2. Snijd de biefstukjes in hele dunne reepjes en meng met de ingrediënten voor de marinade. Laat dit een minuut of 15 rustig intrekken.
  3. Meng alle ingrediënten voor de roerbaksaus en zet ook nog even weg.
  4. Stoom de broccoliroosjes vast beetgaar. Dus nog een beetje knapperig en niet zacht, houd ze even apart.
  5. Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking en spoel met koud water.
  6. In een wok verwarm je de zonnebloemolie. Bak hier de biefstukreepjes ongeveer 1 á 2 minuten op hoog vuur. Schroei ze alleen dicht anders worden ze taai. Schep ze dan uit de pan over naar een bord en bewaar.
  7. In het bakvocht van de biefstuk roerbak je de fijne wortelreepjes een minuut of 3 maximaal. Nog steeds op hoog vuur.
  8. Voeg hier de roerbaksaus aan toe en roer voorzichtig tot de saus wat indikt.
  9. Doe er dan de biefstukreepjes en de noodles bij en schep om zodat de saus zich goed kan verspreiden.
  10. Als laatste voeg je ook de beetgare broccoliroosjes erbij en schep je heel voorzichtig alles nogmaals om zonder de broccoli te beschadigen.
  11. En klaar! Serveer de noodles voor het lekkerste resultaat direct.

 

Schep een kommetje vol en strooi er wat fijngesneden bosuitjes overheen. Maak af met wat sesamzaadjes.

 

Eet smakelijk!