Hartige Plaattaartjes

Gepubliceerd op 25 maart 2020 om 06:30

Over dit recept...

In het weekend hebben we meestal net wat meer tijd om in de keuken te staan. We zetten een uitgebreid ontbijt op tafel of maken een feestje van de lunch. Op zo'n moment mag dit heerlijke en super simpele plaattaartje niet ontbreken.Simpel omdat je het in een handomdraai klaar hebt.

Heb je liever andere ingrediënten? Geen probleem, je kunt er aan toe voegen wat jij lekker vindt.


Wat heb je hiervoor nodig?

Ingrediënten

  • 6 velletjes bladerdeeg
  • 6 eieren
  • 6 plakjes gebakken bacon 
  • Handvol gebakken champignons
  • Handvol snoeptomaten
  • Geraspte mozzarella
  • Wat sprietjes gesneden bieslook
  • 1 ei 

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bak de plakjes bacon en de champignons en zet apart
  3. Leg de velletjes bladerdeeg naast elkaar op een grote bakplaat.
  4. Met een mesje snij je een kadertje langs de randen van ongeveer 1 cm.
  5. Kluts een eitje en breng met een kwastje wat van het ei aan op de randjes van de velletjes bladerdeeg.
  6. Zet de bakplaat met de bladerdeeg velletjes ongeveer 15 minuten in de oven tot het bladerdeeg opblaast.
  7. Neem het bladerdeeg weer uit de oven en duw het midden van de vellen aan de binnenkant van het kader terug naar beneden, Je krijgt dan opstaande randen. En soort kommetje.
  8. Leg hier op elk vel een plakje gebakken bacon in en bestrooi met wat geraspte mozzarella.
  9. Breek een eitje in de holtes van elk vel.
  10. Verspreid er de champignons overheen en de snoeptomaatjes gehalveerd.
  11. Bestrooi nog eens met wat geraspte mozzarella.
  12. Zet de bakplaat opnieuw in de oven en laat het staan tot het ei gaar is en de kaas gesmolten.
  13. Haal het weer uit de oven en strooi er wat gesneden bieslook over ter decoratie.

Laat de plaattaartjes een beetje afkoelen en serveer op een mooie grote schaal naast elkaar.

 

Super gezellig!

Eet smakelijk.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.