Over dit recept...
We zijn thuis gek op worstenbroodjes. Helaas vind ik de winkelversies vaak te vet en ook niet altijd meer even vers. Wat is er dan leuker dan ze zelf te maken! Homemade, op maat en lekker warm uit de oven. Ze halen bij ons bijna nooit de volgende dag.
Wat je hiervoor nodig hebt?
Ingrediënten
- 500 gram tarwemeel
- 7 gram droge instant gist
- 15 gram suiker
- 8 gram zout
- 75 ml plantaardige olie
- 300 ml water
Voor de vulling
- 10 kip knakworstjes
- Curry saus
- 1 eidooier geklutst
- Sesamzaadjes
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in een mengkom en kneed met een deeghaak tot een glad en flexibel deeg. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten. Kneed het deeg nog even met de hand en maak er een bolvorm van.
- Vet een andere kom in met olijfolie en doe het deeg hierin. Dek af met plastic folie. Zoek een warm plekje en zet de kom hier gedurende een uur apart. Dit zorgt ervoor dat het deeg rijst en verdubbelt in omvang.
- Een uur later neem je het verdubbelde deeg en leg je dit op een met meel bestoven oppervlak.
- Kneed alle lucht er uit en snijdt 10 gelijke stukjes. Rol hier ovale pannenkoekjes van. Je houdt waarschijnlijk iets over, maar dit kun je invriezen voor een volgende keer.
- Verspreid hier ongeveer een eetlepel curry overheen en leg er het knakworstje op.
- Rol het deeg met het knakworstje op en maak op de bovenzijde 3/4 snedes met een scherp mes. Maak op dezelfde manier 10 rolletjes.
- Dek de rolletjes weer af en laat ze nog een keer op een warme plek 30 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden (alleen onderzijde).
- Als de rolletjes weer wat gerezen zijn bestrijk je ze met de geklutste eidooier. Dit doe je met een bak kwast.
- Bestrooi ze met wat sesamzaadjes.
- Bak de broodjes in ongeveer 15-20 minuten af tot ze mooi goudbruin zijn.
En zo simpel is het!
Geniet van je heerlijke zelfgemaakte worstenbroodjes.
Reactie plaatsen
Reacties