Passie voor Eten

Gepubliceerd op 13 juni 2019 om 14:39

Leuk dat je mijn website bezoekt!

Dit betekent dat we onze interesse voor lekker eten met elkaar gemeen hebben.
Het leuke is wanneer interesse langzaam verandert in passie. Je merkt dat iets toch wel bijzonder voor je is wanneer je er onbewust eigenlijk wel heel veel mee bezig bent.

Zo is dat ook gegaan met mijn passie voor de keuken. Ik kom oorspronkelijk uit Kaapverdië. Eten speelt binnen de Kaapverdische cultuur een hele grote rol. Bij welke gelegenheid dan ook is er eten aanwezig ongeacht of het een verdrietige of blije gelegenheid is.

Wat ik tot op de dag van vandaag 1 van de leukste dingen vind is dat wanneer je bij iemand op bezoek komt de eerste vraag is: ‘Heb je al gegeten?’. Waarop je eigenlijk nauwelijks kans krijgt om te reageren want voor je het weet zit je aan een uitgebreid gedekte tafel met allerlei lekkers. Mooie dingen…

 

Ook bij ons thuis werd vroeger veel en vooral met liefde gekookt. Juist dit laatste heeft voor mij de meeste waarde, koken met liefde. Maar wat is koken met liefde dan precies?
Soms gaat het niet om wat iemand voor je kookt, of wat de hoeveelheid is. Koken met liefde is voor mij voelen dat iemand je een stukje van zichzelf geeft en daarbij laat zien dat hij/zij geeft om jouw welzijn.

Ik ben relatief laat begonnen met experimenteren in de keuken en heb me ook vaak afgevraagd of het iets was dat bij mij paste. Regelmatig mislukten mijn kookkunsten dan ook totaal! Totdat ik voor het eerst een eigen huisje had. Ik wilde een gevoel van thuis maken, een plek van fijn samen zijn en comfort. Zoals mijn moeder dat thuis ook had gedaan, en daar speelde lekker eten de hoofdrol in.

Langzaam aan pakte ik het koken weer op en schreef driftig alle goede tips op die ik van mijn moeder kreeg om ze vervolgens in de praktijk te brengen. Eindelijk was er groei, ik kreeg er steeds meer gevoel voor en inmiddels had ik iedereen in mijn nabije omgeving tot proefkonijn gemaakt.

Na de geboorte van onze eerste dochter kwam voor mij echter een keerpunt. Plotseling kwam ik in een nieuwe dimensie terecht waarin ik me af ging vragen wat eten eigenlijk voor je lichaam doet en wat de waarde van goede voeding is. Ik was me heel bewust dat ik invloed had op wat een ander klein mensje binnen kreeg en wilde haar een zo goed en gezond mogelijke start geven. Van huis uit ben ik eigenlijk al grotendeels opgevoed met gezonde en verse voeding maar bij ‘het waarom’ hiervan had ik eigenlijk nooit voldoende stilgestaan.

Vanaf dat moment ben ik me gaan verdiepen in voeding. In de voedingswaarden van wat ik at, en hoe lichamelijk welzijn en voeding met elkaar in verband staan. Dit heeft toch wel een grote verandering gebracht in ons eetpatroon. We hebben meer dan ooit plezier in lekker eten maar kijken hierbij ook iets verder dan alleen het vullen van onze buiken. Het combineren van lekker en gezond eten staat bij ons thuis centraal. 

Dat brengt mij bij het doel van mijn website!
Wat ik het liefst wil bereiken is natuurlijk dat ik heerlijke recepten met jullie kan delen, maar ik wil ook laten zien dat lekker en gezond eten prima hand in hand gaan. Dit zullen jullie ook terugzien in hoe ik kook en bak. Ik hoop iedereen te kunnen inspireren maar bovenal te laten zien hoe leuk het is om zelf lekkere dingen te maken met een grote dosis….je voelt het al aankomen…LIEFDE!