Zoete Broodjes met Chocolade vulling

Gepubliceerd op 11 juni 2021 om 07:00

Over dit recept...

Als ik je vertel dat je niet van deze broodjes af kunt blijven, geloof je me dan?
Deze zoete broodjes met een vulling van hazelnoten chocopasta zijn hemels!!!
Ideaal voor het ontbijt, de lunch, of high tea. Dus eigenlijk gewoon de hele dag door.
De kids vonden het een geweldig lekker broodje. En hoe aantrekkelijk is de smeuïge hazelnoten chocopasta die je bij elke hap in hogere sferen brengt.

Kortom, je hebt dit heerlijke broodje snel nodig!

Kijk hieronder hoe je ze maakt...

 

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 280 ml warme melk
  • 100 gram gesmolten boter
  • 1 ei
  • 85 gram suiker
  • 32 gram verse gist
  • 1/2 theelepel zout

Daarnaast

 

Bereidingswijze

  1. In een keukenmachine meng je alle ingrediënten voor het brooddeeg. Zorg ervoor dat de gist en het zout niet direct tegen elkaar aan komen. (zout de-activeert gist)
  2. Kneed het deeg in ongeveer 10 minuten tot een geheel. Het deeg zal een klein beetje plakkerig zijn maar wel heel flexibel.
  3. Vet een kom in met wat olie en leg de deeg bol erin. Dek af met plasticfolie en laat het op een warme plek in huis 1 uur rijzen.
  4. Wanneer het deeg gerezen is neem je het uit de kom en kneed je de lucht eruit. 
  5. Verdeel het deeg in ongeveer 10-15 gelijke bolletjes. Afhankelijk van de grootte die je wenst.
  6. Vet in de tussentijd een grote ovenschaal in met wat olie.
  7. Druk de bolletjes een voor een plat en doe in elk een dessertlepel hazelnoten chocopasta. Vouw de randjes dan naar elkaar toe en rol ze weer tot bolletjes.
  8. In de grote ovenschaal leg je de bolletjes met ongeveer 1 cm afstand van elkaar zodat ze ruimte hebben om verder te rijzen.
  9. Dek de schaal af met een theedoek en laat de bolletjes nog eens 30 minuten rijzen.
  10. Verwarm nu ook de oven vast voor op 180 graden onder warmte.
  11. Wanneer de tweede rijs klaar is bestrijk je de bolletjes met het losgeklopte ei. Hier gaan ze mooi van glimmen.
  12. Zet de ovenschaal in de oven en bak de broodjes af in ongeveer 25-30 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn.

 

Als de broodjes klaar zijn laat je ze nog even afkoelen, en dan....smullen maar!

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.