Yoghurt Cake

Gepubliceerd op 21 september 2020 om 06:30

Over dit recept...

Home sweet home met deze heerlijke Yoghurt Cake!

Hoe aantrekkelijk is het om weer lekker met een kop thee op de bank te zitten onder het genot van een dikke plak cake?!

Geen poespas, gewoon lekker. Ondanks dat de naam anders doet denken, smaakt de cake helemaal niet naar yoghurt. Door yoghurt toe te voegen krijgt de cake wel een luchtigere en zachtere structuur. But enough said...

Zo maak je het...

 

Ingrediënten

  • 125 gram yoghurt kuipje (naturel)
  • 5 eieren
  • 4 kuipjes suiker (gebruik het lege yoghurt kuipje als maatbeker)
  • 4 kuipjes bloem 
  • 1 kuipje zonnebloemolie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract

 

Bereiding 

  1. Neem een tulband bakvorm van ongeveer 25cm en vet deze vast in.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Voeg de eieren, de yoghurt en de suiker samen en mix tot er een luchtig beslag ontstaat.
  4. Meng de bloem met het bakpoeder en voeg dit in 3 delen toe aan het eerdere beslag.
  5. Voeg als laatste de zonnebloemolie toe en meng weer goed.
  6. Doe er ook een theelepel vanille extract doorheen.
  7. Giet het beslag nu in de bakvorm en bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar. Controleer met een prikker of de cake klaar is.

 

Laat de cake eerst afkoelen en smullen maar...

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.