Zomerse Passievruchten taart

Gepubliceerd op 28 mei 2019 om 12:38

Over dit recept...

Passievruchten zijn 1 van mijn favoriete vruchten. De smaak doet mij altijd direct aan de zomer denken. En de combinatie met mango is geniaal! Deze passievruchten taart is voor mij dan ook echt een verwenmomentje.

Het is geen moeilijke taart om te maken, wel is het er 1 met veel handelingen. Dus je moet er wel even de tijd voor nemen.

Ingrediënten 

  • 3 kleine ronde bakvormen van 15cm elk
  • 200 gram boter (kamertemperatuur)
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 tbs vanille extract
  • 4 eieren (kamertemperatuur)
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel

 

Voor de vanille siroop:

  • 150 ml water
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 ts vanille extract

Voor de mango frosting:

  • 200 gram boter (kamertemperatuur)
  • 500 gram poedersuiker
  • 300 gram mascarpone
  • 30 gram mangopuree

 

Voor de passievruchten gelei:

  • 3 gelatinebladen
  • 200 gram passievruchtenpuree (pakje diepvriesfruit passievrucht AH) 
  • 50 ml water
  • 50 gram suiker
  • 2 passievruchten

 

Ter decoratie:

  • 200 gram grof geschaafde kokossnippers

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175°C
2. Vet de bakvormen in en bekleed de bodem met passende velletjes bakpapier
3. Voeg de boter, suiker en vanille extract samen en klop op een medium snelheid tot een bleke luchtige massa.
4. Klop in een aparte kom de eieren een klein beetje los en voeg deze bij het beslag.
5. Als alles goed gemixt is, voeg dan het bakmeel in drie delen toe tot er weer een glad beslag ontstaat.
6. Verdeel het beslag over de drie bakvormen. Probeer dit zo nauwkeurig mogelijk te doen zodat er in elke bakvorm evenveel beslag zit. 
7. Bak het beslag af in ongeveer 30 minuten. Controleer altijd met een prikker of de cake klaar is. Als de prikker schoon terug komt is de cake gaar.
8. Maak tussentijds de vanille siroop door de suiker en het water bij elkaar in een kannetje te doen en ongeveer in 3 minuten te laten koken in de magnetron. Voeg dan direct de vanille extract toe en laat de siroop afkoelen.


Mango frosting:

1. Mix de boter als eerste tot er geen klontjes meer te zien zijn. 
2. Voeg vervolgens de mascarpone toe en klop op lage snelheid glad. 
3. Voeg in delen de poedersuiker toe en mix op lage snelheid.
4. Als alles gemixt is dan de mango puree handmatig met een spatel toevoegen.
Zet dit opzij in de koelkast!


Passievruchten gelei:

1. Doe de passievruchten puree met het water en de suiker in een steelpan en breng dit op laag vuur aan de kook. 
2. Week in de tussentijd de gelatineblaadjes ongeveer 3 minuten in koud water en laat ze uitlekken of knijp het water er uit. 
3. Wanneer de passievruchten puree het kookpunt bereikt heeft dan van het vuur af halen, de gelatine toevoegen en goed roeren tot de gelatine opgelost is. Dan alles door een zeef halen.
4. Voeg de pulp van de 2 passievruchten toe. 
5. Neem nu twee bakvormen van 15cm en bekleed deze met plastic folie. Verdeel de gelei over de twee bakvormen en laat dit opstijven in de vriezer.

Doe de kokossnippers in een koekenpan en rooster ze lichtbruin. Zet ook zit even apart.


De taart opmaken:

1. Neem de drie lagen cake en snij deze recht als dit nodig is. Je wilt uiteindelijk drie gelijke delen hebben zodat de taart netjes recht wordt. Besprenkel de cake lagen met de eerder gemaakte vanille siroop. 
2. Plaats de eerste laag cake op een cakedrum of plat bord, en smeer een laag mango frosting op de cake.
3. Plaats hier de tweede laag cake op en smeer ook hier een laag mango frosting over. Alleen voeg je hier ook een laag van de opgestijfde passievruchten gelei aan toe. Deze kun je uit de bakvorm halen met de plastic folie en op de taart omkeren. Hierna pel je de folie gemakkelijk van de bovenkant af. 
4. Plaats nu de laatste laag cake er bovenop en breng de rest van de mango frosting aan over de hele taart (bovenkant en zijkanten). Leg ook de tweede laag passievruchten gelei op de bovenkant van de taart, en druk met platte hand de kokossnippers tegen de zijkanten van de taart. Dit doe je tot alles bedekt is. 
5. Maak nu de taart eventueel verder af naar wens. Ik heb er zelf nog wat toefjes op gespoten om de gelatine randjes te verbergen.


Voilá,de taart is klaar.

Eet smakelijk!!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.