Pastel de Nata Taart

Gepubliceerd op 6 september 2023 om 06:30

Over dit recept...

Ohhhh Pastel de Nata, wat hou ik toch van jou!
Zo verklaar ik elke keer weer de liefde aan dit heerlijke gebakje.

Maar wacht, ben jij ook een liefhebber? Dan is dit recept perfect voor jou. Want stel je eens voor...één heeeele grote pastel de nata helemaal voor jezelf. Een droom toch?

En hoe mooi ziet deze taart er uit, en het scheelt je ook nog eens veel tijd.
Deze heerlijkheid heb je vrij makkelijk gemaakt. Dikke kans dat je de meeste ingrediënten al in huis hebt.

Dit heb je nodig...

 

Ingrediënten

  • 2 hele eieren
  • 4 eidooiers
  • 500 ml melk
  • 200 ml slagroom (niet geklopt)
  • 300 gram suiker
  • 40 gram maïzena
  • 1 kaneelstokje
  • De schil van 1 citroen (liefst biologisch)
  • 1 groot vel bladerdeeg op rol
  • evt. kaneelpoeder

 

Overig:

  • Vlaai/quiche bakvorm 28cm met losse bodem 


Bereidingswijze

  1. In een grote kom meng je de suiker met de maïzena.
  2. Klop hier de eieren en eidooiers doorheen tot een crème. 
  3. In een andere kom mix je de melk en de slagroom. Giet dit bij de crème en klop weer goed.
  4. Voeg de schil van een citroen, en het kaneelstokje toe.
  5. Schenk over naar een steelpan en breng op medium vuur al kloppend met een garde zachtjes aan de kook. Kook nog even een minuut of 2 door.
  6. Wanneer de crème indikt tot ongeveer de structuur van yoghurt zet je het vuur af. Laat de crème even afkoelen terwijl je de andere handelingen doet.
  7. Verwarm de oven voor op 190 graden hete lucht stand.
  8. Spray of vet de bakvorm in en leg er het vel bladerdeeg in. Druk deze zachtjes aan over de hele bakvorm en de randen. Je kunt makkelijk knippen en plakken met het deeg tot de hele bakvorm bedekt is.
  9. Prik er dan met een vork gaatjes in en schenk er de crème in. Met een spatel verdeel je het goed over de hele bodem van de bakvorm en strijk je het glad. 
  10. Bak de taart dan in 35-40 minuten gaar en met donkere vlekken. Deze zijn typerend voor de pastel de nata.
  11. Laat de taart dan volledig afkoelen en verwijder dan pas de bakvorm. 
  12. Bestrooi eventueel met wat kaneel als je dit lekker vindt.

 

Snijd een flinke punt voor jezelf en geniet!

 

Eet smakelijk!