Chocolate chip en Red Velvet Pancakes

Gepubliceerd op 18 januari 2021 om 09:50

Over dit recept...

Pancakes zijn eigenlijk altijd lekker. En zo fijn dat je er eindeloos mee kunt variëren. Want hoe makkelijk maak je er een gezondere versie van. Ik maak graag pancakes in grote hoeveelheden zodat ik wat in kan vriezen voor een volgende keer.

Deze keer gaan we voor lekkere fluffy red velvet en chocolate chip pancakes. En super makkelijk want je maakt ze beide uit het zelfde beslag.


Dit heb je nodig...

Ingrediënten

 • 1 cup havermeel (maatbeker)
 • 1 eetlepel bakpoeder (maatschep) 
 • Een snufje zout
 • 1 cup amandelmelk
 • 1 eetlepel honing
 • 1 eetlepel plantaardige olie
 • 1/4 cup pure chocolate chips
 • 2 eetlepels bietensap (of een paar druppels rode kleurstof)

 

Bereidingswijze

 1. In een grote kom doe je de havermeel, de bakpoeder, en het zout. Meng ze goed met elkaar.
 2. Voeg dan de amandelmelk, de honing en de plantaardige olie toe. Klop alles tot een glad beslag en laat het 5 minuten staan zodat de bakpoeder z'n werk kan doen.
 3. Verdeel beslag dan in twee gelijke helften.
 4. Voeg aan de ene helft de chocolate chips toe, en aan de andere helft de bietensap (of andere kleurstof). Mix, mix, mix...
 5. Ondertussen verwarm je vast een koekenpan of bakplaat voor op medium vuur. Bestrijk deze met wat van de plantaardige olie (herhaal dit steeds tussen het bakken door).
 6. Wanneer de pan goed heet is schep je met een soeplepel steeds een beetje beslag in de pan. Schenk alleen in het midden van de pancake zodat ze mooi rond uitlopen. Wacht tot er belletjes aan de bovenkant vormen en draai de pancake dan pas om.
 7. Maak de pancakes tot het beslag op is en probeer steeds dezelfde hoeveelheid te gebruiken zodat ze ongeveer even groot zijn.
 8. Leg ze op een bord en dek af met een schone theedoek. 

 

Als de pancakes klaar zijn is het tijd om lekker te smullen. Serveer ze bijvoorbeeld met vers fruit en een siroop naar wens.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.