Ontbijtmuffins Amandel- Banaan

Gepubliceerd op 17 oktober 2019 om 10:00

Over dit recept...

Een ander recept dat me direct terug neemt naar mijn jeugd is dat van dit amandel – bananen brood. Waarom brood? Eerder deelde ik namelijk een recept voor bananencake met jullie. Maar het verschil zit in de structuur. De cake is echt luchtig en wat zoeter, waar het beslag van dit bananenbrood echt bijna op een soort deeg lijkt. Het heeft een veel dichtere structuur en is wat zachter van smaak. Het amandelmeel geeft er ook nog eens een nootachtige smaak aan.

Perfect om bij het ontbijt te eten. Daarom heb ik het beslag in een muffinvorm gegoten, dit pak je ’s morgens makkelijker mee. Ook maak ik graag een grote hoeveelheid muffins zodat ik ze in kan vriezen.

Super lekker!

Dit is het recept…

 

Ingrediënten

Voor ongeveer 24 stuks

  • 500 gram bloem
  • 250 gram suiker
  • 2 grote eieren
  • 175 gram amandelmeel
  • 125 gram boter
  • 3 medium rijpe bananen
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
  • Snufje zout


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Zet vast 2 muffinvormen klaar en doe er de bakingcups in.
  3. In een keukenmachine mix je de eieren, de boter, en de suiker. Doe dit op hoge snelheid.
  4. Prak de bananen tot een papje en voeg dit toe aan het beslag.
  5. In een aparte kom meng je de bloem, het amandelmeel, en het bakpoeder.
  6. Terwijl je de keukenmachine op lage snelheid laat draaien voeg je steeds een lepel van het bloemmengsel toe.
  7. Na de laatste schep zet je de keukenmachine even op hoge snelheid zodat je een glad beslag krijgt.
  8. Het beslag is wat dichter van structuur en lijkt bijna op een soort deeg. Dit is ook de bedoeling.
  9. Met een ijsschep doe je in elk gaatje van de muffinvorm ongeveer 1,5 lepel van het beslag (afhankelijk van de grootte van de holtes).
  10. Zet de muffinvormen in de oven en bak in ongeveer 30-40 minuten gaar. Controleer altijd even met een prikkertje of de binnenkant ook gaar is.

 

Je ontbijtmuffins zijn klaar!

 

Laat ze volledig afkoelen en vries ze direct in, of bewaar ze in een luchtdichte voorraaddoos.

 

Eet smakelijk!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.