Frisse Tonijn - Eiersalade

Gepubliceerd op 9 juli 2021 om 07:00

Over dit recept...

Wat als ik je vertel dat je van deze heerlijke Tonijn - Eiersalade zoveel kunt eten als je wilt? Klinkt goed he?
In deze salade zitten namelijk alleen maar gezonde en frisse ingrediënten.
De saus is gemaakt op basis van plantaardige yoghurt. Voeg hier wat verse en pittige kruiden aan toe en klaar. Heerlijk smullen!

Ik belegde er twee zuurdesem sneetjes brood met vijgen en noten mee. Juist omdat ik de combinatie van zoet en hartig zo lekker vind. Dit kun je natuurlijk helemaal naar eigen wens vervangen voor een ander type brood.

Aan de slag! Zo maak je deze frisse salade....

 

Ingrediënten

  • 180 gram tonijn uit blik

  • 2 hardgekookte eieren
  • 200 ml plantaardige yoghurt (mild & creamy coconut)
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Een snufje cayennepeper
  • Een handvol fijngesneden peterselie
  • 1/2 rode puntpaprika in kleine blokjes
  • 6 grote knoflook olijven
  • Chiliflakes ter decoratie
  • Een partje citroen ter decoratie


Bereidingswijze

  1. In een kom doe je de yoghurt met het zout, de olijfolie, de azijn, en de kruiden. Meng goed.

  2. Voeg dan de gepluisde tonijn toe.

  3. Prak de gekookte eieren met een vork en doe deze er ook bij.
  4. En daarna de gesneden peterselie, puntpaprika, en olijven.
  5. Mix, mix, mixen maar tot alles goed gemengd is.
  6. Proef en stel de smaak eventueel bij als dit nodig is.
  7. Leg de sneetjes brood op een bord en beleg royaal met de salade.
  8. Maak het af met een takje peterselie, een stukje citroen, en wat chili flakes.
  9. Serveer direct en bewaar de rest van de salade in de koelkast.

 

Tijd om te genieten...

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.