Tonijn Bowl met Groenten

Gepubliceerd op 27 januari 2021 om 18:51

Over dit recept...

Bowls met groente, kip, vis, of vega. Het maakt niet uit hoe, ik ben er dol op. Eerlijk gezegd maak ik het vaak wanneer ik allemaal restjes over heb. En dat werkt perfect. Smakelijk en zo gezond als je het maar wilt maken.

Voor deze bowl heb ik tonijn uit blik gebruikt. Zo makkelijk en handig om in huis te hebben. Deze bowl at ik als lunch, maar in de zomer zou het ook makkelijk als avondmaaltijd kunnen. Want wat je op de foto niet ziet maar er wel in zit is een bedje van babyspinazie en een laagje gekruide kikkererwten. Heerlijk!

Dit heb je nodig voor deze bowl...

 

Ingrediënten

  • 1 kleine courgette
  • 1 medium zoete aardappel
  • 1 klein blikje tonijn
  • 1 handvol babyspinazie
  • Rauwkost naar wens
  • 1 gekookt ei
  • 1 klein blikje kikkererwten
  • Een snufje cajunkruiden
  • Een snufje knoflookpoeder
  • Een snufje zout
  • Een snufje gemalen zwarte peper
  • Een eetlepel olijfolie

 

Bereidingswijze

  1. Was alle groenten en laat de tonijn en de kikkererwten vast in een grote zeef uitlekken.
  2. Schil de zoete aardappel en kook het gaar samen met het ei.
  3. Maak met een kaasschaaf linten van de courgette en voeg er het snufje zout, de zwarte peper, de knoflookpoeder, en de olijfolie aan toe.
  4. Verhit een grillpan en bak de courgettelinten op hoog vuur aan beide kanten tot de bruine lijntjes zichtbaar zijn. Leg de linten op een bord met keukenpapier zodat het vocht geabsorbeerd wordt.
  5. In een mooie kom leg je een handvol babyspinazie en verspreid het over de bodem.
  6. Voeg de cajunkruiden toe aan de kikkererwten en strooi deze dan over de spinazie.
  7. Voeg wat rauwkost toe. Ik koos voor sla, tomaatjes, en komkommer.
  8. Rol de courgettelinten op en plaats ze als rolletjes naast elkaar in de bowl.
  9. Ondertussen zijn ook de zoete aardappel en het ei klaar. Snij de zoete aardappel in schijfjes en het ei doormidden. Voeg ook deze toe in de bowl.
  10. Laat in het midden een kuiltje vrij en schep hier de tonijn in.
  11. Maak het geheel af met nog wat van de cajunkruiden en klaar!

 

Het is tijd om lekker te smullen.

 

Eet smakelijk!

 

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.