Zuurdesem Toast met Avocado en Ei

Gepubliceerd op 18 september 2020 om 06:30

Over dit recept...

De voordelen van thuiswerken.

Ok, ik lunch vaak veel later dan ik op kantoor zou doen. Nog even dit, en nog even dat...Maar dan staat er toch ineens iets heel bijzonders.

Zo had ik gisteren zo'n trek in deze combi. Zuurdesem meegranen toast met avocado en ei. Moeilijk? Nee, zeker niet! Maar wel echt heeeeeerlijk.

Er zijn natuurlijk vele varianten, maar ik deel graag mijn versie met je..

Dit heb je nodig...

 

Ingrediënten

  • 2 sneetjes zuurdesem meergranen brood
  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • Gezouten roomboter
  • Snuf pittige kruidenmix
  • Chili flakes
  • Verse bieslook
  • 1 theelepel honingmosterd
  • 1 theelepel mayonaise
  • Een scheutje olijfolie
  • Een eetlepel water

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm een koekenpan op het vuur.
  2. Smeer de sneetjes brood aan beide kanten in met de roomboter
  3. Bak de sneetjes krokant en mooi bruin aan beide zijden.
  4. Leg het brood apart op een bord.
  5. Breng een kleine pan met voldoende water aan de kook met wat zout en een beetje azijn.
  6. Tussentijds lepel je de avocado uit en verdeel de twee helften over het brood.
  7. Prak de avocado grof met een vork en strooi er wat pittige kruidenmix naar wens overheen.
  8. Wanneer het water kookt breek je een ei per keer in het water. Je pocheert het ei. Laat de eidooier nog wat vloeibaar.
  9. Als de eieren zachtgekookt zijn haal je ze met een schuimspaan uit het water en laat je ze even uitlekken op een stukje keukenpapier.
  10. Leg ze dan voorzichtig op de avocado. Bestrooi ze met een kleine hoeveelheid chili flakes.
  11. In een kommetje meng de de honingmosterd, de mayonaise, de olijfolie, en het water. Het is de bedoeling dat de saus wat waterig is.
  12. Druppel de saus dan over de belegde toasts en maak het af met wat versgesneden bieslook.
  13. Als je het echt bijzonder wilt maken maak je een sneetje in de eidooiers zodat het eigeel er mooi uit kan lopen

 

Niet alleen een genot voor het oog, maar ook echt een feestje om op te eten.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.