Spicy Fish Burger

Gepubliceerd op 22 april 2020 om 06:00

Over dit recept...

Het zonnetje schijnt weer! En op bijzondere wijze link ik burgers altijd aan mooi weer. Dus maakte ik deze heerlijke Spicy Fish Burger als lunch.
Het geheim zit in de krokante korst van de kabeljauwfilets. Ik heb naast de filets zelf ook het korstje gekruid. Zo lekker!

Dit maak je af met een frisse yoghurt citroen dressing, avocado, en rauwkost.


Op naar het recept!

 

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 4 kabeljauwfilets
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 teentjes geperste knoflook
  • Een scheutje olijfolie
  • Een heel klein scheutje witte azijn
  • 1/4 theelepel zout
  • Een snuf zwarte peper
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 geklutste eieren
  • Panko of paneermeel
  • Zonnebloemolie

 

Voor de dressing en vulling:

  • 120 ml Griekse yoghurt 
  • Sap van een halve citroen
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 eetlepel fijngesneden verse bieslook
  • Snufje zout
  • 1 avocado in plakjes
  • 2 tomaten
  • Romaine sla

Bereidingswijze

  1. Start met het klaarzetten van alle paneer ingrediënten.
  2. 1 diep bord met de bloem waar je een snufje zout, de zwarte peper, de knoflookpoeder, en de paprikapoeder aan toevoegt. Meng goed.
  3. 1 diep bord met de geklutste eieren.
  4. 1 diep bord met de Panko kruimels.
  5. Zet een diepe pan op het vuur en verhit vast de zonnebloemolie. Het moet voldoende zijn om de kabeljauwfilets in onder te dompelen.
  6. Kruid de kabeljauwfilets met het zout, de verse knoflook, de olijfolie, en de azijn.
  7. Haal de filets eerste goed door de bloem, dan het geklutste ei, en als laatste door de Panko kruimels. Leg de filets dan op een bord.
  8. Om te testen of de olie heet genoeg is strooi je voorzichtig wat Panko kruimels er in. Als het direct gaat borrelen is de olie klaar voor gebruik.
  9. Doe nu maximaal 2 gepaneerde filets per keer in de olie. Laat ze voorzichtig in de olie zakken met een schuimspaan. 
  10. Bak de filets om en om goudbruin en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
  11. In een kommetje meng je alle ingrediënten voor de dressing.
  12. Snij de avocado en de rauwkost.
  13. Snij de hamburgerbroodjes open, en rooster ze kort in een broodrooster of in een koekenpan. 
  14. Neem de onderzijden van de broodjes en smeer hier een beetje van de dressing op.
  15. Beleg dan met de sla, de kabeljauwfilet, een flinke lepel dressing weer, en daar bovenop de plakjes avocado en tomaat. Als laatste plaats je natuurlijk de bovenzijde van het broodje er op.


En dat is alles...

Je Spicy Fish Burgers zijn klaar om lekker op te eten.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.