Zoete Aardappel Toast met Avocado

Gepubliceerd op 28 mei 2019 om 11:56

Over dit recept...

Zo nu en dan heb ik trek in een heerlijk sneetje toast besmeerd met zoveel mogelijk roomboter. Maar goed, of dit zo verstandig is...

Daarom ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Niet helemaal het zelfde natuurlijk maar wel heel lekker, en een stuk gezonder. Daarnaast ook heel simpel om te maken!

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel
  • Scheutje olijfolie
  • 2 grote avocado's
  • Handje vol cherrytomaatjes
  • Sap van een halve limoen
  • Snufje zout
  • Snufje knoflookpoeder
  • Snufje cayennepeper 
  • Bieslook voor de garnering  

 

Bereidingswijze

  1. Neem een grote koekenpan of grillpan en doe hier een scheutje olijfolie in. Verhit dit op laag vuur.
  2. Was de zoete aardappel en snijd deze over de lengte in plakken. Bestrooi de plakken met een beetje zout en knoflook.
  3. Leg de plakken nu in de koekenpan en bak aan beide kanten tot ze gaar zijn maar nog wel een beetje 'bite' hebben. Laat ze afkoelen.
  4.  Schep in een kom de binnenkant van de avocado's eruit en prak deze samen met de sap van een halve limoen fijn. 
  5. Voeg wat zout, knoflook en cayennepeper toe en meng dit goed.
  6. Snijd dan de cherrytomaatjes klein en voeg ook deze toe. Zelf haal ik graag de zaadjes eruit. meng ook dit weer.
  7. Neem de plakken zoete aardappel en beleg deze royaal met de avocado spread. om het af te maken strooi je er wat fijngesneden bieslook overheen.


Voilá, je gezonde zoete aardappel toast is klaar.

Eet smakelijk!!!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.