Gevulde Aardappeltjes

Gepubliceerd op 3 augustus 2022 om 10:57

Over dit recept...

It's BBQ season!
Hier kijk ik altijd het hele jaar naar uit. Sterker nog...ik zou elke dag wel kunnen bbq-en.
Waar ik ook enorm van geniet zijn de heerlijke bijgerechten. Zo mag een goede salade niet ontbreken. Een ijzig koud drankje, en natuurlijk ook deze heerlijke gevulde aardappeltjes.

Klein van formaat, maar daardoor heel makkelijk weg te happen. Je kunt ze poffen op de bbq, of gewoon voorkoken en in de oven grillen.

Hoe dan ook lekker.

Dit heb je nodig...

 

Ingrediënten

Voor 5-6 personen

  • 1 kilo vastkokende aardappeltjes (medium formaat)
  • 200 gram crème fraîche 
  • 150 gram geraspte cheddar
  • 1 theelepels knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gewone paprikapoeder
  • Snufje cayennepeper
  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook
  • Een saus naar wens, ik heb deze gebruikt.
  • 1 medium rijpe avocado in blokjes


Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels met schil, was ze dus heel goed. Je kunt ze natuurlijk ook poffen in de oven of bbq.

  2. Wanneer de aardappels gaar zijn giet je het hete water af en spoel je ze met koud water.
  3. Neem 3 of 4 aardappels apart. Hiermee maak je de vulling. Ik vond het zelf zonde om de aardappels uit te hollen. Schil deze aardappels en leg ze in een kom.
  4. Verwarm de oven vast voor op 180 graden grill stand.
  5. Voeg er de helft van de crème fraîche, en alle kruiden aan toe. (houd een beetje van de bieslook apart) Prak alles dan tot een puree.
  6. Leg de andere aardappels op een bakplaat en maak over de lengte een snede. Maak voorzichtig een opening en vul elke aardappel met een volle eetlepel van de vulling.
  7. Beleg de aardappels dan met lekker veel van de cheddar en zet ze in de oven. Wacht tot de cheddar gesmolten is en de aardappel een beetje gekleurd.
  8. Haal ze uit de oven en leg op elke aardappel een dot van de overgebleven crème fraîche, en bestrooi ze met de fijngesneden bieslook en de avocado blokjes.
  9. En om het helemaal af te maken druppel je er wat van jouw lievelingssaus over. 

 

En nu?

 

Aanvallen natuurlijk!

Eet smakelijk....

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.