Lente Shakshuka met Asperges

Gepubliceerd op 25 mei 2022 om 06:30

Over dit recept...

Vers brood, pan in het midden, een tafel vol gezellige mensen...en dippen maar!

Dat is wat ik voor me zie als ik aan shakshuka denk. Het is zo'n simpel maar toch makkelijk en gezond gerecht dat het bijna te mooi is om waar te zijn.

Ik maak het dan ook best vaak. En dan ook elke keer met andere groenten, afhankelijk van wat ik in de koelkast heb liggen.
Maar deze keer wilde ik het eens met asperges proberen. Zo lekker!
Wel bewust de groene asperges omdat die net wat meer bite hebben en ook een mooier kleurcontrast vormen.

Maar genoeg hoor ik je zeggen, vertel me liever wat ik ervoor nodig heb.

Hieronder vind je de ingrediënten...

 

Ingrediënten

Voor ongeveer 4 personen

  • 1 medium ui gesnipperd

  • 1 paprika in fijne reepjes
  • 2 knoflooktenen gesnipperd
  • 350 gram groene asperges
  • 1 medium tomaat gesneden
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1,5 theelepel zout
  • Een snufje cayennepeper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 550 gram gepelde tomaten in blokjes
  • 6 grote eieren
  • Handvol fijngesneden peterselie
  • Scheutje olijfolie
  • 1 avocado


Bereidingswijze

  1. In een hapjespan voeg je de ui, paprika, gesneden tomaat, knoflook, en een scheutje olijfolie toe. Bak de groenten glazig.

  2. Verwijder het onderste tipje van de asperges en was ze goed. 
  3. Snijd de asperges in grove stukken en doe de helft ervan ook in de pan. Voeg de kruiden toe en roerbak alles een minuut of 4 op hoog vuur.
  4. Dan doe je er de gepelde tomaten blokjes bij. Verspreid goed over alle groenten en strijk alles gelijk. Dek de pan af en breng op zacht vuur aan de kook.
  5. Wanneer de tomatensaus pruttelt maak je kleine holtes en breek je 1 voor 1 de eieren in een holte. Bijvoorbeeld 5 langs de rand en 1 in het midden.
  6. Verdeel de andere helft gesneden asperges nu over de oppervlakte.
  7. Dek de pan af tot het eiwit gestold is, en afhankelijk van hoe je het eigeel graag lust laat je het korter of wat langer garen.
  8. Zet het vuur dan af.
  9. Leg er wat partjes avocado op en strooi een handje vol fijngesneden peterselie er over.

 

Serveer de Shakshuka direct, en geniet.

 

Eet Smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.