Tonijn Enchiladas

Gepubliceerd op 4 november 2021 om 07:00

Over dit recept...

Verruim je Blik!

De afgelopen maanden mocht ik mezelf ambassadeur noemen van dit geweldige merk. Want als je aan visconserven denkt, denk je aan Princes.

Inmiddels is dit het laatste recept in deze reeks van 4, maar zeker niet de minste.
In dit recept deel ik namelijk met je hoe je enchiladas maakt met tonijn uit blik. 
En reken maar dat ze heerlijk en romig van smaak zijn.

Hoe je ze maakt?
Kijk snel bij het recept en duik de keuken in.

Aan de slag!

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 gram tonijn uit blik 
  • 8 grote tortilla's
  • 2 paprika's in reepjes (rood en geel)
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Een snufje cayennepeper
  • 125 gram crème fraîche 
  • 420 gram enchilada saus (mild pittig) 
  • 6 stengels salade ui in ringetjes gesneden
  • 250 gram kidneybonen
  • 150 gram mix van geraspte mozzarella en cheddar


Bereidingswijze

  1. Open de tonijn en laat het even uitlekken in een grote zeef.
  2. Doe de tonijn in een hapjespan en pluis het met een spatel.
  3. Voeg er het zout, de knoflookpoeder, en de cayennepeper aan toe en meng goed.
  4. Zet het vuur aan en roerbak de gekruide tonijn.
  5. Schenk 2/3 van de enchilada saus bij de tonijn, en doe er de crème fraîche bij.
  6. Voeg ook de kidneybonen toe, roer tot de tonijn romig is en laat even pruttelen op zacht vuur.
  7. Snijd tussentijds de paprika's en de salade ui in reepjes.
  8. De paprikareepjes schep je door de tonijn heen. Laat ze maar een minuut of 5 mee pruttelen zodat ze niet slap worden.
  9. Pak er een grote ovenschaal bij en verspreid 2 eetlepels van de enchilada saus over de bodem.
  10. Verwarm de oven voor op 280 graden grill stand.
  11. Op een grote snijplank leg je steeds een tortilla, en vul je het in de lengte met de tonijn. Laat de randen vrij en rol het op.
  12. Leg de gevulde tortilla's naast elkaar in de ovenschaal en schenk de overgebleven enchilada saus er over.
  13. Strooi er dan de geraspte kaas mix royaal overheen en zet de ovenschaal in de oven tot de kaas gesmolten is.
  14. De enchiladas zijn klaar. Ter decoratie strooi je er ook de gesneden salade ui over.

 

Serveer de enchiladas direct, en bijvoorbeeld met guacamole en een frisse salade.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.