Kikkererwten Wraps (glutenvrij)

Gepubliceerd op 25 mei 2020 om 06:00

Over dit recept...

Maak je wel eens zelf wraps? Ik maak best veel gerechten waar wraps in voorkomen. Vaak zijn de wraps uit de supermarkt op basis van tarwebloem of maismeel gemaakt. Lekker, maar niet altijd de gezondste optie.

Daarom bak ik vaak zelf wraps. Zoals deze wraps van kikkererwtenmeel. Heel voedzaam, zonder zuivel, en ook nog glutenvrij. Best ok toch?

Het allerleukste is dat ze ook nog eens simpel te maken zijn. Je maakt ze namelijk precies zoals je pannekoeken maakt. Ik koos voor een klein formaat, maar je kunt ze natuurlijk ook groter maken.

Op naar het recept...

 

Ingrediënten voor ongeveer 16 stuks

  • 100 gram kikkererwtenmeel
  • 100 ml water
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 ei
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • Snuf kurkuma poeder
  • Snuf paprikapoeder
  • Olijfolie om in te bakken


Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten (behalve de olijfolie) in een mengkom en mix met een garde tot er geen klontjes meer zijn.
  2. Leg vast een bord klaar met keukenpapier, en een schone theedoek.
  3. Zet de koekenpan op het vuur en breng met een kwastje een dun laagje olijfolie aan. 
  4. Schenk wat van het beslag in de pan en verspreid het over de hele oppervlakte van de pan.
  5. Wanneer er aan de bovenzijde gaatjes ontstaan en de wrap bijna droog is, draai je het om. Bak ook de andere kant.
  6. Herhaal dit tot het beslag op is. Leg de wraps op het aparte bord en dek af met de theedoek zodat ze niet uitdrogen.
  7. Laat ze even afkoelen voor gebruik.

 

En zo makkelijk is het. Je hebt nu zelfgemaakte en gezonde wraps die je naar wens kunt vullen.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.