Gegrilde Tonijn Steak

Gepubliceerd op 11 mei 2020 om 07:00

Over dit recept...

Van tijd tot tijd vind ik het heerlijk om verse tonijn te maken. 1 van mijn favoriete bereidingen is deze gegrilde versie met groenten. Heel makkelijk te maken en snel klaar.

Het liefst serveer ik het met zilvervliesrijst en een salade.

En zo maak je het...

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 verse tonijn steaks
  • 200 ml olijfolie
  • Een scheutje witte azijn
  • 1 theelepel zout 
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Een snufje cayennepeper
  • 4 teentjes geperste knoflook
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 zakje ovengroente paprika, courgette, gele wortel
  • 1/2 ui in reepjes


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C in hete lucht stand.
  2. In een maatbeker schenk je de olijfolie en het scheutje azijn.
  3. Voeg er het zout, de geperste knoflook, en de andere kruiden bij en roer alles door elkaar.
  4. In een grote ovenschaal verspreid je de ovengroenten en de ui.
  5. Leg de tonijn steaks naast elkaar op de groenten en schenk er het kruidenmengsel overheen.
  6. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet het in de oven. Stoom de tonijn steaks in ongeveer 25 minuten gaar.
  7. Verwijder de folie en zet de oven op grill stand. Laat de steaks nog even mooi kleuren en haal ze uit de oven.

 

Serveer de tonijn steaks bijvoorbeeld met rijst en een frisse salade.

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.