Gekruide Kip Burgers

Gepubliceerd op 12 februari 2024 om 06:00

Over dit recept...

Hoe schattig zijn deze kleine Gekruide Kip Burgers!
En daar blijft het niet bij want wat zijn ze lekker. Als je deze eenmaal geproefd hebt zul je ze niet meer kant en klaar kopen.
Ze zijn gevuld met verse kruiden, ui, en paprika die ook nog eens een lekkere crunch geven.

Moeilijk te maken? Helemaal niet...De bereiding is simpel en snel, en je kunt ze makkelijk vooruit maken voor een andere dag. Bewaar ze een paar dagen in de koelkast, of in de vriezer als je wat verder vooruit werkt.

Doe er bijvoorbeeld een lekkere roerbakrijst met veel groenten bij en smullen maar!

Dit heb je nodig voor ongeveer 16 kleine burgers....

 

Ingrediënten

  • 500 gram kipgehakt

  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • 1 eetlepel fijngesneden rode paprika
  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook
  • 3 teentjes geperste knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0.5 theelepel komijnpoeder
  • 0.5 theelepel Garam Masala kruiden
  • 0.5 theelepel kurkumapoeder
  • 0.5 theelepel chili vlokken
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1.5 theelepel zout
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 ei

 

Daarnaast:

  • Boter
  • Zonnebloemolie
  • Evt. limoenpartjes
  • Evt. dipsaus naar wens

 

Bereidingswijze

  1. In een grote kom meng je het gehakt met de kruiden en alle andere ingrediënten die er onder genoemd zijn. 

  2. Maak je handen tussendoor steeds een beetje nat met water en vorm ongeveer 16 kleine burgers. Het is belangrijk dat je handen een beetje nat zijn omdat kipgehakt een stuk plakkeriger is. Zo kun je mooie gladde burgers maken.
  3. Leg de burgers op een schoon bord zonder dat ze elkaar raken..
  4. In een grote hapjespan bedek je de bodem met boter en zonnebloemolie. Helft van beide is het lekkerst.
  5. Bak de burgers dan in twee keer (of meer als je pan klein is) aan beide kanten mooi goudbruin.
  6. Leg ze op een bord bedekt met keukenpapier zodat ze uit kunnen lekken.
  7. Leg ze dan op een mooie schaal en bestrooi met nog wat fijngesneden bieslook en chili vlokken. Maak het af met wat limoenpartjes.

 

Serveer ze direct nu ze nog lekker warm zijn!

 

Eet smakelijk!