Zoet Pittige Rundvleesreepjes met Groenten

Gepubliceerd op 30 oktober 2023 om 06:30

Over dit recept...

Buiten de deur bestellen?

Niet meer met dit recept dat je gewoon lekker zelf kunt maken. En wat smaakt dit goed!

Dit is normaal gesproken echt een take-out gerecht, maar binnen no time heb je het zelf op tafel. En dat gewoon op een doordeweekse dag. Het malse rundvlees in combinatie met de lichtpittige en zoete smaak is echt geweldig. Serveer het met een luchtige witte rijst en geniet!

Tip: Als je het rundvlees licht bevroren snijd kun je hele mooie dunne reepjes maken.

Dit heb je nodig...

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 gram rundvlees in reepjes (ribeye of entrecôte)
  • 150 gram gesneden champignons
  • 150 gram grofgesneden paprika (kleur naar wens of mix)
  • 1 ui in blokjes gesneden
  • 3 teentjes geperste knoflook
  • 0.5 theelepel zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Een mespuntje cayennepeper
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels tomaten passata
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 250 ml runderbouillon (gekookt water met half runderbouillonblokje oplossen)
  • 1 eetlepel maïzena
  • Een paar stengels gesneden bieslook ter decoratie

 

Bereidingswijze

  1. Snijd het rundvlees in dunne reepjes en mix het met de geperste knoflook, de azijn, het zout, de paprikapoeder, de cayennepeper, en de sojasaus. Laat dit even 20 minuten staan terwijl je de groenten voorbereidt.
  2. Was de champignons, de ui, en de paprika en snijd ze in grove stukjes.
  3. Kook het water voor de bouillon en los het bouillonblokje erin op, samen met de maïzena. Zet even apart.
  4. In een hapjespan verwarm je de olijfolie en bak je op hoog vuur de rundvleesreepjes een minuut of 2 tot ze een beetje dichtgeschroeid zijn.
  5. Voeg de gesneden ui toe en bak weer ongeveer een minuut. 
  6. Doe er dan ook de gesneden champignons en paprika bij en meng alles goed.
  7. Dek de pan af en laat op zacht vuur een minuut of 5 pruttelen.
  8. Voeg dan ook de tomaten passata, de gembersiroop, en de runderbouillon toe. Blijf alles omscheppen tot de saus wat stroperig wordt.
  9. Proef of de smaak naar wens is en stel eventueel bij waar nodig.

 

Je Zoet Pittige Rundvleesreepjes met Groenten is klaar om te serveren over een dampend bedje witte rijst. Bestrooi met wat gesneden bieslook en...

 

Eet smakelijk!