Romige Tortellini met Kip en Zongedroogde Tomaten

Gepubliceerd op 25 september 2023 om 06:00

Over dit recept...

Is er een pastasoort die niet lekker is?
Dat denk ik elke keer weer als ik een nieuwe pastasoort proef. Nieuw voor mij dan, want ik heb deze tortellini al zo vaak voorbij zien komen. Het was dus tijd om er zelf mee aan de slag te gaan.

Ik maakte er een Romige Tortellini met Kip en Zongedroogde Tomaat mee. En wauw, wat is het in de smaak gevallen. Als groente voegde ik spinazie toe en voor de extra wat geraspte Parmezaanse kaas.  Zoooo ontzettend lekker!

En ja, weer een gerecht dat je binnen 30 minuten op tafel hebt. Dus niets houdt je nog tegen om vandaag nog alles in huis te halen en de keuken in te duiken.

Dit heb je nodig voor 4 personen.....

 

Ingrediënten

  • 500 gram tortellini (met vulling naar wens)
  • 300 gram kipfilet in kleine blokjes
  • 1,5 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0.5 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Een mespuntje cayennepeper
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaat in fijne reepjes
  • 200 gram verse spinazie
  • 300 ml kookroom
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 80 ml kookwater van de pasta
  • Parmezaanse kaas



Bereidingswijze

  1. Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Als het water voor de pasta kookt voeg je de tortellini toe en kook je het volgens de instructies op de verpakking beetgaar. 
  2. In de tussentijd snijd je de kipfilet in kleine blokjes en meng je het met het zout, de kruiden de olijfolie, en de azijn.
  3. In een hapjespan verwarm je de boter en bak je de kipfilet goudbruin.
  4. Voeg de zongedroogde tomaatreepjes toe en bak een minuut of 2 mee.
  5. Schenk dan de gezeefde tomaten en de kookroom erbij, meng en breng op zacht vuur aan de kook tot het pruttelt. Doe dit met het deksel op de pan.
  6. Voeg dan de spinazie in delen toe en schep steeds om tot de spinazie geslonken is en voeg dan het kookwater van de pasta toe. Roer goed.
  7. Proef de saus en stel eventueel de smaak bij met wat zout of kruiden tot het helemaal naar je wens is. Zet het vuur uit.
  8. De tortellini is inmiddels ook klaar. Giet het water af en voeg de tortellini toe aan de saus. Schep goed om en laat een minuut of 5 afgedekt rusten. De tortellini heeft dan de tijd om de saus op te nemen.
  9. Pak er dan een mooi diep bord bij en schep de tortellini op. Maak af met wat vers geraspte Parmezaanse kaas.

 

Serveer de tortellini direct nu het nog lekker warm en romig is...

 

Eet smakelijk!